Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu hattının Rize'ye kaydırıldığı iddiaları gündemdeki yerini korurken bir açıklamada AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı'dan geldi.
Avcı, Erzurum’un Aşkale ilçesi ile Rize'nin İyidere ilçesi arası 200 kilometre uzunluğunda bir demiryolu hattı oluşturmayı planladıklarını açıkladı.
Altı aydır proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden milletvekili Avcı, "Proje gerçekleştiğinde Aşkale’den Türkiye’nin muhtelif bölgelerine ulaşan Kuzey-Güney ve Doğu-Batı istikametlerindeki ana hatta bağlanacağız." dedi.
Avcı sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Hızlı Tren!!!!!!!!! Lojistik merkezimizi mutlaka hızlı tren hattıyla besleyeceğimizi daha önce çok kez söyledim. Altı aydır bu projeye zaten çalışıyoruz. Aşkale-Rize arası 200 km bir hat oluşturmayı planlıyoruz ve bunun için de proje çalışmalarını başlatmış durumdayız. Hem yük taşımacılığı hem yolcu taşımacılığı için yapılmış özel bir hat olacak. Proje gerçekleştiğinde Aşkale’den Türkiye’nin muhtelif bölgelerine ulaşan Kuzey-Güney ve Doğu-Batı istikametlerindeki ana hatta bağlanacağız. Yine bu vesileyle İran, Çin ve Rusya gibi dev pazarlara lojistik merkezimizi demiryolu ile bağlamış olacağız. Kamuoyunda paylaşılan bilgiler uzun zamandır üzerinde çalıştığımız ve başlattığımız bu proje çalışmasına müstenit bilgilerdir. Proje özgündür ve lojistik merkezi büyük pazarlara bağlama projesidir; bölgede yapılacak diğer projelerin yerine yapıldığı bilgileri ise spekülatiftir. Tüm hemşehrilerime kalbi selamlarımı bildiriyorum.”
Tüm Yorumlar (10)
AKÇAABATLI
5 yıl önceBİR TRABZONLU OLARAK SİZLERİ TEBRİK EDİYORUM. CEBİNİZE DEĞİL SEÇİLDİĞİNİZ İLİN DAHA İLERİ GİTMEK İÇİN UĞRAŞ VERDİĞİNİZ İÇİN.ÜZERİNE KİM ALINIRSA ALINSIN
selim kanıt
5 yıl önceErzincan Trabzon hattı yapılmadan, diğer yapılacak olan girişimler Trabzon halkına anlatılamaz. 4 bakan 6 vekil ! bunun hesabını veremez.
Salim
5 yıl önceOFG Trabzonu Venedik yaptı. Bizim trene ihtiyacımız kalmadı. Biz yapmurlu havalarda gondollarla şehir turu yapmayı seviyoruz. Belediye başkanlarına da söyledik mazgalları aynen böyle yapın. Su seviyesi biraz daha yükselirse karada gemiler yüzdüreceğiz ve Trabzon işte o zaman Venediği de geçer.
Taka61
5 yıl önceAkp iki ili birbirine düşürür yine ara sıyrılır ne Rize nede Trabzon'a yapılmaz bu proje
Kaptan
5 yıl önceTrabzonlu yetkililerde bol bol sifon çekiyor.
OFLU TÜRK
5 yıl önceTRABZONADA RİZEYEDE TREN GELSİN KARAYOLU TAŞIMACILIĞI EKONOMİK DEĞIL.İL ÇEKİŞMESİ YANLIŞ SONUÇTA HEPİMİZ BU VATANIN İNSANLARI VE ŞEHİRLERİYİZ.İKİ İLEDE TRDN GELİR BENCE
Kaya arıman
5 yıl önceİyidere iki şehri birbirine bağlanan yer. İkisinede aynı faydası olacak
Serdar
5 yıl önceSadece herkeste laf var karadeniz sahil yolu yapılırken birtane tren ray sistemi için yer bırakamayacak kadar aciz olan bu siyasetçilerin eksikliğini yaşıyoruz birde bu vekil saygısız vekildir rizeye de gelecek artvinde gitmeli bu ayrımcılık olan bizden değildir onların hatalarını vatandaşa yükleyemezsiniz kincikik ayrımcılık tohumları atılmamalı yazik
BAYBURTLU
5 yıl önceYATIRIM MALİYETİ EN DÜŞÜK HAT OLDUĞU İÇİN TERCİH EDİLDİ. DİĞER HATTIN İSTİMLAKLARI ÇOK SAYIDA VATANDAŞI MAĞDUR EDECEKTİ. TRABZONLULAR FAZLA MAGDUR OLMASIN DİYE RİZE TRABZON SINIRINA KAYDIRILDI. YOKSA RİZE MERKEZE GELMİYOR. YANLIŞ ANLAMAYIN..
cemil sözüer
5 yıl önceİKİZDERELİ YAHU TREN BI GELSIN SONRASINA BAKARIZ İYİDERE OF YANYANA ZATEN