Demiryolu haberlerine Trabzon Milletvekilinden sert tepki: Bizimle dalga mı geçiyorlar!

Erzincan – Trabzon Demiryolu’nun Rize’ye kaydırıldığı haberlerine CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan sert tepki.

Demiryolu haberlerine Trabzon Milletvekilinden sert tepki: Bizimle dalga mı geçiyorlar!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon’un yıllarca beklediği Demiryolu projesi için Rize’ye kaydırıldığı haberlerinin çıkmasının ardından bir çok mecradan tepkiler yükseldi.

En sert tepki de CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan Geldi. Kaya “Bizimle dalga mı geçiyorlar?” ifadelerini kullanarak, Demiryolu Projesinin Trabzon için çok önemli bir proje olduğunu söyledi ve “Bu proje gerçekten Trabzon’dan kaydırıldı mı? Kaydırıldıysa gerekçesi nedir? Trabzon beceriksiz yöneticilerin bedelini mi ödedi? Bunun ortaya çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Haber61’e konu ile alakalı açıklama yapan Kaya, mecliste genelge vereceğini belirterek “Şuanda meclise geçiyorum. Bir genelge vereceğim. Trabzon her alanda olduğu gibi bulanda da sahipsizliğinin bedelini ödüyor. Bir soru önergesi hazırlıyorum, Trabzonlu 4 bakanı, AK Partili 4 Milletvekili, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti il Başkanını bu konuyla ilgili bir açıklama yapmaya davet ediyorum. “ dedi.

Bunu kabul etmemiz mümkün değil

Daha önceki dönemde projenin hazır olduğunun söylendiğini belirten Kaya “Daha önceki belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu projenin çizildiğini ve hazır olduğunu, güzergahın Gümüşhane – Maçka – Trabzon olarak çizildiğini, bunun için belirli bir para ödendiğini söylemişti. Bu doğru değil miydi? Bu noktaya nasıl geldik? Bugün söylenen mi doğru o gün söylenen mi doğru? Bunun netleşmesini istiyorum. Yarın da geniş kapsamlı bir açıklama yapacağım. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hangi hakla güzergahı belirli bir proje Trabzon’un elinden alınmıştır. Bunun hesabının Trabzon’a, Trabzon’a verilmesini AK Partili 4 bakandan, 4 milletvekilinden, Büyükşehir Belediye Başkanından, AK Partili il başkanından ve AK Partinin tüm kadrolarından Trabzon adına istiyorum. “ şeklinde konuştu.

Ne gerekiyorsa yapacağım

Demiryolunun Trabzon’a gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağını belirten Kaya “Gümüşhane’den bir açıklama geldi. Haber61’den konuyu takip ettim. Haberinizin çıktısını aldım ve üzerinde çalışıyorum. Demiryolu konusu Trabzon’un en önemli konusudur. Milletvekili olduğun gün söylemiştim “Sıkı takip edeceğim” diye. Türkiye’nin her bölgesinde olan Demiryolu Trabzon’da neden yok bunu sorgulayacağım ve Trabzon’a gelmesi için ne gerekiyorsa yapacağım. “ ifadelerini kullandı.

Bizi susturmak için…

Projenin Rize’ye kaydırılıp kaydırılmadığı konusunda açıklama beklediğini belirten Kaya “O dönem bizi susturmak için sanıyorum o dönem böyle bir şey dediler. Şimdi projenin başka bir ile kaydırıldığından bahsediyorlar. Bizimle dalga mı geçiyorlar? Bunu anlamak mümkün değil. Bu proje gerçekten Trabzon’dan kaydırıldı mı? Kaydırıldıysa gerekçesi nedir? Trabzon beceriksiz yöneticilerin bedelini mi ödedi? Bunun ortaya çıkmasını istiyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber