Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Rize Yayın tarihi: 27 Eylül 2026 09:50

Rize’de maden kurtarma yarışmasında şampiyon belli oldu!

Rize’de dört gün süren 4. Maden Kurtarma Yarışması, gala gecesi ve ödül töreniyle sona erdi.

Türkiye Madenciler Derneği (TMD) öncülüğünde ve Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ ev sahipliğinde Rize’de düzenlenen 4. Maden Kurtarma Yarışması tamamlandı.

22-25 Eylül 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmada 13 maden arama-kurtarma ekibi, dört gün boyunca zorlu parkurlarda mücadele etti. Ekipler, maden sahasının yanı sıra Rize şehir merkezinde kurulan etaplarda da becerilerini sergiledi.

13 EKİP ZORLU PARKURLARDA MÜCADELE ETTİ

Yarışmada “Yeraltı Arama-Kurtarma” ve “Deprem (Yapısal Hasar)” modülleri Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ maden sahasında gerçekleştirildi.

“Yangın”, “Kimyasala Müdahale (HAZMAT)”, “Araç Kazası” ve “Takım Yetkinliği” parkurları ise bu yıl ilk kez maden sahasının dışına taşındı. Rize şehir merkezinde vatandaşların da izleyebileceği alanlarda kurulan parkurlarda ekipler, gerçek kaza senaryolarını aratmayan uygulamalardan geçti.

Dört gün süren mücadelenin sonunda genel klasmanda zirvenin sahibi Türk Altın İşletmeleri AŞ oldu.

DERECEYE GİREN TAKIMLAR BELLİ OLDU

Genel klasmanda ikinciliği Tüprag Metal Madencilik San. ve Tic. AŞ ile Öksüt Madencilik San. ve Tic. AŞ paylaşırken, üçüncülük kupası Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ ile Eti Krom AŞ takımlarına verildi.

Yarışmaya ilk kez katılan ekipler arasında en yüksek performansı gösteren Zenit Madencilik San. ve Tic. AŞ ile Eti Bakır AŞ ise “En İyi Yeni Takım” unvanını aldı.

“DOĞRU İLETİŞİM VE BİRBİRİNE KOŞULSUZ GÜVEN”

Gala gecesinde dereceye giren takımlara ödülleri takdim edilirken, organizasyona katkı sağlayan kurum ve isimlere de teşekkür plaketleri verildi.

TMD İkinci Başkanı Ramazan Yön, yarışmanın ardından yaptığı değerlendirmede ekiplerin mücadelesine dikkat çekerek, “Dört gün boyunca parkurlarda ortaya konan gayret, disiplin ve teknik koordinasyon hepimiz adına büyük bir gurur vesilesi oldu. Ekiplerimiz zorlu etaplarda hem bilgilerini hem de birlikte hareket etme kabiliyetlerini en üst seviyede sergilediler. Madencilikte ve kurtarma operasyonlarında en temel unsur iyi bir hazırlık, doğru iletişim ve birbirine koşulsuz güvenmektir. Parkurlarda sergilenen bu ortak refleksler, yarın olası afet ve kazalarda insan hayatını kurtaracak en somut kazanımdır. Ter döken tüm madencilerimizi ve dereceye giren ekiplerimizi yürekten kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Rize’de dört gün boyunca devam eden organizasyon, sanatçı Selçuk Balcı’nın konseriyle sona erdi.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!