Bakan Tekin'den Rizeli öğrencilere görüntülü sürpriz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Rize'nin Güneysu ilçesinde eğitim gören Adacami İlkokulu 1/A sınıfı öğrencilerine sürpriz yaptı. Kendisine mektup yazan öğrencilerin mesajlarına kayıtsız kalmayan Tekin, hem mektup gönderdi hem de öğrencilerle görüntülü görüşerek sohbet etti.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Adacami İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri öğretmenlerinin girişimiyle Bakan Tekin'e mektup yazarak duygu, düşünce ve hedeflerini paylaştı.
ÖĞRENCİLERİN MEKTUPLARINA CEVAP VERDİ
Öğrencilerden gelen mektupları okuyan Bakan Yusuf Tekin, çocuklara hitaben bir mektup kaleme aldı.
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe'nin sınıfı ziyareti sırasında Bakan Tekin'in mektubu öğrencilere okundu.

GÖRÜNTÜLÜ ARAYARAK SÜRPRİZ YAPTI
Mektubun ardından öğrencilere bir sürpriz daha yapan Bakan Tekin, çevrim içi olarak sınıfa bağlandı.
Öğrencilerle sohbet eden Tekin, mektupları görünce çok mutlu olduğunu belirterek, "İyi ki bana mektup yazdınız." dedi.
Rize'ye geldiğinde sınıfı ziyaret etmek istediğini ifade eden Tekin, mektuplarda öğrencilerin okuma yazma öğrendiklerini anlattıklarını belirterek tüm sınıfı tebrik etti.
ÖĞRETMENDEN BAKAN TEKİN'E TEŞEKKÜR
Görüşme sırasında öğrenciler okullarını çok sevdiklerini dile getirirken, sınıf öğretmeni Merve Er de yaşadıkları heyecanı paylaştı.
Merve Er, "Mektuplarımızı okuyup, cevap verip, daha da büyük bir sürpriz yapıp bizimle konuştuğunuz, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Çocuklar adına küçük bir hatıra kalsın, yetişkin olduklarında 'Öğretmenimiz böyle bir etkinlik yaptı, Bakanımız da bunu gördü, bize cevap verdi.' desinler diye yola çıktık. İnşallah onlar da büyüdüklerinde sizin gibi iyi mevkilere gelirler." ifadelerini kullandı.
Bakan Tekin de sınıf öğretmeni Merve Er'e emekleri ve fedakarlıkları dolayısıyla teşekkür etti.
Görüşmenin sonunda öğrencilerden ailelerine selamlarını iletmelerini isteyen Tekin, çocuklarla vedalaştı.

Kaynak:


