Ordulu sporcular Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya hedefliyor

Ordu’dan milli sporcular Hüsrev Doğru ve Esmanur Ele, Macaristan’da düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor. Milli sporcuların hedefi altın madalya kazanarak Türk bayrağını zirvede dalgalandırmak.
Ordulu sporcular Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya hedefliyor

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 8-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası’na katılacak Ordulu milli sporcular hazırlıklarına devam ediyor.

Milli sporcular Hüsrev Doğru ve Esmanur Ele, antrenörleri eşliğinde Ünye Kapalı Spor Salonu’nda çalışmalarını sürdürüyor.

“Altın madalya bekliyoruz”

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Ordu Temsilcisi Furkan Kirman, Ordulu iki sporcunun Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceğini söyledi.

Sporcuların yoğun şekilde hazırlandığını belirten Kirman, “Sporcularımız gayretli bir şekilde emeklerini gösterdiler. İnşallah mükafatlarını alacaklar. Sporcularımızdan beklentimiz tabii ki altın madalya almaları. Bayrağımızı dalgalandıracaklarına, İstiklal Marşı'mızı okutacaklarına inanıyorum.” dedi.

ordulu-sporcular-avrupa-sampiyonasinda-altin-madalya-hedefliyor

Haftanın 4 günü antrenman yapıyorlar

Milli takım antrenörü Mustafa Arslan ise Türkiye’den 110 sporcunun katılacağı şampiyona öncesi hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Sporcuların haftanın 4 günü masa, kuvvet ve hız antrenmanları yaptığını belirten Arslan, Hüsrev Doğru ile Esmanur Ele’nin başarılı sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

Hüsrev Doğru’nun hedefi dünya şampiyonluğu

Ünye Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü sporcusu olan 53 yaşındaki Hüsrev Doğru, 2019 yılında başladığı bilek güreşinde Türkiye şampiyonluğu, Avrupa birinciliği ve dünya ikinciliği dereceleri elde ettiğini anlattı.

Doğru, “Onun için uğraşıyorum. İnşallah Avrupa şampiyonu olduktan sonra, dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanacağım. Daha önce Avrupa şampiyonu oldum ama tekrar etmek istiyorum, hedefim dünya şampiyonu olmak.” diye konuştu.

Rakiplerinin güçlü sporcular olduğunu belirten milli sporcu, bu nedenle haftada 6 gün yoğun antrenman yaptığını ifade etti.

ordulu-sporcular-avrupa-sampiyonasinda-altin-madalya-hedefliyor

Esmanur Ele: “Birincilikle döneceğime inanıyorum”

Ordu Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu 17 yaşındaki Esmanur Ele ise öğretmeninin yönlendirmesiyle 5 yıl önce bilek güreşine başladığını söyledi.

Moldova’da düzenlenen organizasyonda dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatan genç sporcu, Avrupa Şampiyonası’nda 18 yaş altı 55 kiloda mücadele edeceğini belirtti.

Esmanur Ele, “Antrenmanlarımız güzel geçiyor. Herkes emek veriyor. Benim de hedefim herkes gibi birincilik. Birincilikle döneceğime inanıyorum. Disiplin ve antrenmanla birinci olacağıma inanıyorum. Hedefim bayrağımızı dalgalandırmak, İstiklal Marşı'mızı orada okutmak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.