Ordu’daki tiyatro festivali 3 oyunla devam etti

Ordu’nun Altınordu ilçesinde düzenlenen 10. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali kapsamında üçüncü günde üç farklı oyun tiyatroseverlerle buluştu.
Ordu’daki tiyatro festivali 3 oyunla devam etti

Altınordu Belediyesi tarafından organize edilen 10. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, çeşitli tiyatro gösterileriyle devam ediyor. Festivalin üçüncü gününde sahnelenen oyunlar, çocuklar ve gençlerden ilgi gördü.

Festival kapsamında İzmir Devlet Tiyatrosu, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde Nilbanu Engindeniz’in yazıp yönettiği "Kral Olmak İstemeyen Aslan" adlı oyunu sahneledi.

Oyunda Maya Tuğçe Us, Merve Kamar, Tayfur Çamlıbel, Ecem Çataloğlu Ismık, Mustafa Koçbay, Deniz Taylan Tombul, Gülben Başer ve Neslihan Serra Ayer rol aldı. Oyunun dekor ve kostüm tasarımlarını Ebru Çulpan, ışık tasarımını Rahmi Özan, müziklerini ise Kemal Günüç hazırladı. Kukla tasarımları ise Ayten Öğütçü tarafından yapıldı.

ordudaki-tiyatro-festivali-3-oyunla-devam-etti

ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ

Babası Aslan Kral’ın tacını devralmaya hazırlanan Teo’nun hikayesini konu alan oyun, çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Gösterinin ardından Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sanatçılara plaket takdim etti.

ÜÇÜNCÜ GÜNDE ÜÇ FARKLI OYUN

Festivalin üçüncü gününde ayrıca Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından "İpucu Dedektifleri", Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ise "Mikropla Savaş" adlı oyun sahnelendi.

Çocuk ve gençlik tiyatrolarını bir araya getiren festival kapsamında farklı şehirlerden tiyatro ekipleri sahne almaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 21 Haziran’da sona erecek.

ordudaki-tiyatro-festivali-3-oyunla-devam-etti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.