Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Ordu Yayın tarihi: 10 Eylül 2026 15:56

Ordu’da palamut bereketi: 600 gramı 100 liraya satılıyor

Ordu’da av sezonunun başlamasıyla tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor. Yaklaşık 600 gramlık palamutun 100 liradan satılması ilgiyi artırdı.

Ordu’da 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, palamut açısından bereketli başladı. Denizlerdeki bolluğun tezgahlara yansımasıyla fiyatlar uygun seviyelerde kalırken, vatandaşlar balıkçılara yoğun ilgi gösteriyor.

PALAMUTUN TANESİ 100 LİRA

Kentte yaklaşık 600 gram ağırlığındaki palamutlar tanesi 100 liradan satışa sunuluyor. Uygun fiyatlardan fazla miktarda palamut almak isteyen vatandaşların tezgahların önünde yoğunluk oluşturduğu görülüyor.

Balıkçılar da sezonun ilk günlerindeki bolluktan memnun. Ordulu balıkçı Aydın Ceylan, sezonun iyi başladığını ifade ederek, “Şu anda sezon çok güzel gidiyor. Sezon başı olmasına rağmen bol gidiyor, diğer çeşitlerde de bolluk var. Fiyatlar aslında çok uygun. 600 gramlık palamut 100 lira, kilosu 200 liraya dahi gelmiyor. 200 liraya 1 kilodan fazla balık eti veriyoruz. Halkımız bol bol yesin” dedi.

“GEÇEN SENE YİYEMEDİK, BU SENE BOL”

Palamut fiyatlarından memnun olduğunu söyleyen Fazlı Yılmaz ise, “Geçen sene yiyemedik, bu sene inşallah bol, devamı da gelir. Sezon güzel, esnaf da vatandaş da memnun. Bence bir palamut 100 lira, fiyat olarak gayet güzel. Balık bol bol tüketilmeli, özellikle çocuklar da yemeli” ifadelerini kullandı.

İzzet Karadeniz de hem balık miktarından hem de fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi.

TEZGAHLARDA GÜNCEL FİYATLAR

Ordu’daki balık tezgahlarında hamsinin kilosu 200, mezgit 250, barbun 200, çinakop 400, levrek 600, çipura 500 ve kalkan balığı ise bin liradan satışa sunuluyor.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!