Ordu’da bilgi evlerinde ücretsiz yaz etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bilgi evlerinde başlattığı ücretsiz yaz etkinlikleri öğrencilerden ilgi gördü. Altınordu, Ünye ve Fatsa’daki programlar 7 Ağustos’a kadar devam edecek.
Ordu’da bilgi evlerinde ücretsiz yaz etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların yaz tatilini verimli değerlendirmesi amacıyla bilgi evlerinde düzenlenen ücretsiz yaz etkinlikleri başladı. Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde gerçekleştirilen programlar, ilk günden öğrencilerin yoğun katılımıyla başladı.

Bilgi evlerinde eğitim ve sosyal etkinlikler bir arada

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veren bilgi evlerinde yürütülen yaz programları kapsamında öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimlerin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de düzenleniyor.

Etkinliklerle çocukların pratik deneyim kazanmaları, özgüvenlerini artırmaları, farklı gruplarla iletişim becerilerini geliştirmeleri ve eğitim döneminin ardından yaz tatilini verimli ve eğlenceli şekilde geçirmeleri hedefleniyor.

Kurslar 7 Ağustos'a kadar sürecek

Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerindeki bilgi evlerinde 7 Ağustos'a kadar devam edecek yaz etkinliklerinde Kur'an-ı Kerim, minik şefler, masa tenisi, satranç, pixel art, oyun tasarımı, bilgi çarkı, sevgi ilmeği, sinema, kalıpta alçı boyama, drama, ahşap boyama, gizem akademisi, oyunlu rehberlik, bilişim, sosyal beceriler, tempo, bilim rüzgarı, hikaye anlatıcılığı ve sokak oyunları gibi birçok farklı alanda eğitim veriliyor.

Bilgi evlerinin, düzenlediği sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların gelişimine katkı sunmayı sürdürdüğü belirtildi.

Kayıtlar devam ediyor

Öte yandan, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik yaz etkinlikleri için kayıtların devam ettiği bildirildi. Etkinliklere katılmak isteyen öğrencilerin başvurularını bilgi evlerine şahsen yapabilecekleri kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.