Cenap Serdar

Cenap Serdar

Öğrenciler okullarına dönmek istiyorlar!

Dünyayı ve Ülkemizi kasıp kavuran Covid19 nedeniyle, hep birlikte çok sayıda sevdiğimiz insanları kaybettik, kaybetmeye devam ediyoruz.

Başta Cumhurbaşkanı ve Bakanlar olmak üzere devletin her kademesi Covid19’la mücadele ediyor, doktor ve sağlık çalışanlarımız hayatları pahasına bizim ve sevdiklerimizin ölmemesi için çalışıyor bu sırada canlarını feda ediyorlar.

Bilim Kurulu tarafından yapılması istenilen uygulamalara inatla karşı çıkıp kurallara uymuyoruz. Maske takmıyoruz, Dezenfekten kullanmıyoruz, ellerimizi sık sık sabunla yıkamıyoruz ve en önemlisi mesafelere hiç ama hiç uymuyoruz, peki bu inat neden? Hastalanıp ölünce elimize ne geçecek ölmemiz de bir şey değil bu hastalığı tüm ailemize sevdiklerimize bulaştırınca bunun vicdan acısıyla nasıl yaşayacağız, bu nedenle devletimizin tedbir önerilerini lütfen her gün düşünüp ona göre hareket edelim ve bu görünmez düşmanı yenip hayatta kalalım sevdiklerimizle.

Bu günlerde Üniversitelere kayıtlar başladı ancak milyonlarca öğrenci Okullar açılacak mı? Açılmayacak mı diye bir endişe içerisinde. Keza kazandıkları okullarda öğrenim görebilmeleri için konaklama çok önemli, yurtlara kayıt yaptırabilmek için devletin açıklamasını endişe içerisinde bekliyorlar keza okullar açılmaz ise bir yıllarının daha heba olacağını hak etmeyen tembel öğrencilerin bile kopya ile başarılı olacaklarını düşünüyorlar.

Bir kız öğrencimiz sosyal medya hesabından şunları paylaşıyor. “Hacettepe Üniversitesinde okuyorum, en büyük korkum bir sabah uykumdan uyandığımda okulumun tamamen uzaktan eğitime geçmiş olduğunu öğreneceğim, bu benim kabusum bu nedenle sabahları uyanırken korkuyorum” bu da öğrencilerimizin psikolojik durumlarını açıkça ortaya koyuyor.

Bugün 05-30 yaş arasında öğrencilerimiz nerede? Tatil beldelerinde, Denizlerde, havuzlarda, Barda, pavyonda ve bu şekilde birçok yerde maskesiz, korunmasız, mesafe sınırı tanımaksızın sarmaş dolaş gezip eğleniyorlar. Peki sayın Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlarımız bunları görmüyor mu? Bu çocuklar hastalık kapıp ölünce bunların vebali kimde olacak. Şimdi okulları açmaya yanaşmıyorsunuz neden? Yoksa turizm sektöründen iyi para geliyor o nedenle mi? Peki bu okulları açsanız öğrencileri Covid 19 konusunda bilinçlendirip okullara giriş çıkışlarında disiplin altına alıp maske, hijen ve mesafe kontrolü uygulatsanız aynı şekilde bunları kaldıkları yurtlarda da takip etseniz daha iyi olmaz mı?

Dünyaya baktığımızda ABD, Fransa, İspanya, İngiltere ve Rusya gibi ülkelerde okulların açıldığını görüyoruz. Yani bu ülkelerde virüs tehdidi bitti mi? Tabii ki hayır aksine daha da fazla artış var. O zaman bu işte bir gariplik var, ya onlar hiç bir şey bilmiyor biz akıllıyız ya da tam tersi. Sayın Cumhurbaşkanım ve Bakanlarım; Öğrenciler okula dönmek istiyor, kopya çekip sınıf geçmek veya okulu bitirmek istemiyorlar. Bu öğrencileri tatil beldelerinden barlardan, pavyonlardan ve diğer eğlence alanlarından kurtarıp Covid19 kuralları çerçevesinde disiplinli şekilde okullara alırsanız inanın hayatlarını kurtarmış olursunuz. Yoksa Covid19’un mutasyona uğrayıp yok olması için 11 yıl daha nasıl bekleyecekler, sizlere soruyorum?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR