Telefonla Rahatsız Ediliyorum Ne Yapmalıyım? Rahatsızlık Vereni Nereye Şikayet Edebilirim?

Hemen herkes cep telefonu kullanırken bazı kişiler bunu kötüye de kullanarak başkalarını rahatsız edebiliyor. Bu durumda telefonla rahatsız ediliyorum ne yapmalıyım, savcılığa numara şikayet edilirse ne olur? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar

Telefonla Rahatsız Ediliyorum Ne Yapmalıyım? Rahatsızlık Vereni Nereye Şikayet Edebilirim?

Günümüzde herkes cep telefonlarını kullanırken istenmeyen kişiler tarafından rahastız edilme durumları da sıkça yaşanabiliyor. Telefonla Rahatsız Ediliyorum Ne Yapmalıyım diye araştıran binlerce insan bulunuyor. Rahatsız eden numaralar nasıl şikayet edilir, savcılığa numara şikayet edilirse ne olur? gibi soruların yanıtları aranıyor.

İnsanların huzurunu bozan bu durumlar karşısında her bireyin hakkını sonuna kadar savunmalıdır. Türk Ceza Kanununun 123. maddesinde kişilerin huzur ve sükununu bozma başlığında da bu hak koruma altına alınmıştır. Başkalarının özgürlük alanlarını kısıtlamak bir suçtur. Buna gürültü yapmak veya telefonla rahatsızlık vermek de dahildir. Bir çok insan tanımadığı veya tanıdığı insanlar tarafından telefonla taciz ediliyor, rahatsız ediliyor. Peki telefonla rahatsız edenlere karşı ne yapılabilir, rahatsız eden numaralar nasıl şikayet edilir? 

Telefonla Rahatsız Ediliyorum Ne Yapmalıyım? Rahatsızlık Vereni Nereye Şikayet Edebilirim?

Bu tip durumlarda yukarıda da bahsettiğimiz üzere yasal haklarınız bulunmaktadır. Rahatsızlık veren numara hakkında savcılığa dilekçe ile şikayette bulunabilirsiniz. Örnek davalarda 1-3 yıl hapis cezası verildiği bilinmektedir. Yasal yollarla rahatsızlık veren numaralardan bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Bir diğer yolu ise yasal yollarla uğraşmak istemeyen daha az ciddi durumlarda geçerli olabilir. Rahatsız eden numarayı akıllı telefonunuzdan engelleyebilirsiniz. Veya son çare olarak telefon numaranızı değiştirebilirsiniz. Ancak ciddi bir durum söz konusu ise " Bir numaradan rahatsız ediliyorum " diyorsanız mutlaka yasal yollara başvurmanız gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?