Ötenazi nedir? Ötenazi hangi ülkelerde serbest?

Ötenazi bir çok ülkede yasal hale gelmesiyle duyulmaya başlandı. Peki ötenazi nedir, nasıl yapılır, ötenazi hangi ülkelerde serbesttir? İşte ayrıntılar

Ötenazi nedir? Ötenazi hangi ülkelerde serbest?

Dünyada büyük tartışmalara sebep olan önemli bir konu olan ötenaziyi bir çok kişi ise ilk kez duyarak araştırma gereği duymakta. Peki ötenazi nedir, ötenazi hangi ülkelerde serbest? İşte detaylar

ÖTENAZİ NEDİR?

Kişinin kendi yaşamını kendi talebi sonucunda tıbbi yollarla sonlandırmasına ötenazi denir. İğne kullanılarak gerçekleştirilen ötenazi işlemiyle kişinin yaşamına son verilmesidir. Ötenazi için aktif ve pasif ötanazi olarak iki farklı tanımlama kullanılır.

Pasif ötenazi ise tedavisi olmayan en son aşamaya gelen hastalığı olan kişilerin tedavi işlemi bitirilerek hastalığının daha hızlı ilerleyip ölmesine sebep olunmasıdır. Hasta bu işlemde kendi isteğiyle tedaviyi redderek ölümünü hızlandırmaktadır.

ÖTENAZİ NEDİR?

ÖTENAZİ TÜRKİYE’DE YASAL MI?

Türkiye'de mevcut yasalara göre aktif ötenazi yasal değildir. Kanunlara göre yasak olan ötenaziyi uygulayan hekim, tasarlayarak adam öldürme suçuna göre yargılanarak ömür boyu hapis cezasıyla cezalanadırılmaktadır.

ÖTENAZİ HANGİ ÜLKELERDE YASAL?

Dünyada bazı ülkelerde Türkiye'nin aksine ötenazi serbesttir.  Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Kanada, Avustralya, ABD’nin bazı eyaletleri ve İspanya’da ötenazi yasal bir işlem olarak uygulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Nedir, Ne Anlama Gelir?