Coca Cola hangi ülkenin malı? Coca Cola İsrail malı mı, onlara yardım ediyor mu?

Sosyal medyada dönem dönem ünlü marka Coca Cola hakkında efsaneleşen bilgiler ve iddialar gündemi meşgul ediyor.

Coca Cola hangi ülkenin malı? Coca Cola İsrail malı mı, onlara yardım ediyor mu?

Dönem dönem Türkiye'de gündem olan sosyal medyada konuşan konulardan biri de Coca Cola iddialarıdır. Coca Cola İsrail malı mı, İsrail'e yardım ediyor mu? Coca Cola hangi ülkenin malı? gibi sorulara yanıt aranıyor. Konuyla ilgili detayları bir araya getirdik...

COCA COLA'YI KİM BULDU?

1986 yılında Coca Cola'yı bulan ve formülünü yaratan kişi John S. Pemberton'dur. Kendi morfin bağımlılığına çare arayan Pemberton aynı zamanda Colombus'ta kimyager ve eczacı olara görev yapıyor olmasından da faydalanarak kokainli şarap yapmayı denedi. Kendi kendine geliştirdiği formül ile 1985 yılında French Wine Coca'yı buldu. Pemberton bu karışımı kola özütü, şarap ve koka yaprağından elde etti ve 1 yıl sonrada piyasaya sunarak satışına başladı.

COCA COLA KİMİN, HANGİ ÜLKENİN?

Karamelize şekerle tatlandırılmış alkolsüz içecek markası olan Coca Cola'nın sahibi Amerika Birleşik Devletleri'nin Georgia Eyaletinde Atlanta şehrinde kurulan The Coca-Cola Company'dir. Marka adını, içeceğin yapımında kullanılan kola fındığı,kafein kaynağı ve koka yapraklarının isimlerinden almıştır.

Dünyanın en çok tüketilen meşrubat ürünü olan Coca Cola, 2005 ile 2016 yılları arasında dünyanın en pahalı markası olarak tanınmıştı. Şirket kendi bünyesinde çeşitli alkolsüz içecekler üretmeye de devam ediyor.

Coca Cola hangi ülkenin malı? Coca Cola İsrail malı mı, onlara yardım ediyor mu?

COCA COLA'NIN İÇİNDE NE VAR?

Ürünün içeriği malzeme ve kimyasal ürünler yayınlansa da formülü ticari bir sır olarak saklanmıştır. Markanın adını kola fındığı, kafein kaynağı ve koka yapraklarından aldığı bilinir. Dünya çapında 200'den fazla ülkede lisanslı şekilde üretilmektedir.

COCA COLA İSRAİL'E YARDIM EDİYOR MU?

Şirket bu tarzdaki iddialarla ilgili geçtiğimiz yıllarda bir açıklama yayınlamıştı. Farklı siyasi ve dini rejimlerin olduğu 200'ün üzerinde hizmet veren Coca Cola, bu nedenle herhangi bir dini inancı ya da siyasi görüşü desteklemediğini bildirmişti. Yapılan açıklamada gelirin İsrail'e aktarıldığı iddiası için "Tamamen gerçek dışıdır" denilmişti.

Ayrıca yapılan açıklamada, Filistin ile ilgili detaylara da yer verilmişti. Coca Cola'nın Filistin'deki en büyük 3. işveren olduğu ve 5. en büyük yatırımcı olduğu kaydedilen açıklamada, 1998'den beri bu ülkede faaliyetlerin sürdüğü, 3 fabrika olduğu ve biri Gazze'de 7 satış ve dağıtım merkezi olduğu, 350 Filistinli'ye iş imkanı sağlanıp, yan sektörlerle birlikte 3500 aile geçiminin sağlandığı kaydedilmişti.. Ayrıca Coca Cola'nın Türkiye'de de doğruda 3 bin dolaylı yoldan 30 bin kişiye iş imkanı sağladığı ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Nedir, Ne Anlama Gelir?