Muhalefet yeniden toplanıyor! İttifak genişleyecek mi?

6 muhalefet partisi liderinin oluşturduğu masa yarın toplanıyor. Yapılacak olan 8. görüşmede yola 6’lı yoksa 7’li mi devam edileceğine ilişkin karar verilecek.

Muhalefet yeniden toplanıyor! İttifak genişleyecek mi?

Toplantıda ayrıca adayın değil kriterler üzerinden fikir alışverişinin devam edeceği öğrenildi.

İkinci tur görüşmelerin başladığı 6’lı masada 8.görüşme yarın yapılacak. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ev sahipliğindeki görüşmede kritik konu başlıkları ele alınacak. Görüşmede güçlendirişmiş parlamenter sistem önerisini anayasaya uyarlamak için oluşturulan komisyonun çalışmaları tamamladığı öğrenildi.

6’LI MASA 7’Lİ Mİ OLACAK?
Toplantıda ayrıca ittifaka katılacak yeni üyelerin durumu tartışılacak. Kulislerden gelen bilgilere göre masa ortakları arasında bu konuda görüş ayrılıkları var. DEVA, Gelecek ve SP’nin bu katılıma sıcak bakmadığı öne sürüldü. CHP’den ise bu talep ilk dillendirildiğinde sadece “neden olmasın” yönünde bir değerlendirme yapıldı.

ALİ BABACAN GÖRÜŞME ÖNCESİNDE TURA ÇIKTI
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan 8. buluşmanın ev sahibi olarak, toplantı gündemi için masa ortaklarını tura çıkmıştı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Babacan, görüşme turunu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile tamamladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset