Vatan gazetesi kapanıyor mu?

Demirören Grubu, sahibi olduğu Vatan Gazetesi'ni (Gazete Vatan) kapatmayı düşünüyor. Tiraj ve reklam tablosunu tatminkar bulmayan patronajın, gazetenin yayın hayatına son vermeyi, internet sitesini ise Milliyet.com.tr tarafından içeriği hazırlanacak şekil

Vatan gazetesi kapanıyor mu?
Demirören Grubu, sahibi olduğu Vatan Gazetesi'ni (Gazete Vatan) kapatmayı düşünüyor. Tiraj ve reklam tablosunu tatminkar bulmayan patronajın, gazetenin yayın hayatına son vermeyi, internet sitesini ise Milliyet.com.tr tarafından içeriği hazırlanacak şekilde sürdürmeyi planladığı konuşuluyor. Gazetenin kapanması halinde, bazı yazar ve çalışanlar Milliyet'e kaydırılacak ancak Radikal'de olduğu gibi yayın hayatına internetten devam edilmeyecek.
 
Kulislerde konuşulan bir diğer iddia ise, Yıldırım Demirören'in Vatan'ın yerine sampiy10 adlı bir spor gazetesi çıkarmak istediği...
Ancak grubun tek gazeteye dönme ihtimali daha kuvvetli, çünkü Demirören ailesi Vatan yerine sadece Milliyet'e odaklanıp yatırım yapmanın daha verimli olacağı ve Milliyet'i ilk 3'e taşıyacağı inancında. Bilindiği gibi grubun bir televizyon kanalı kurma projesi de var.
 
12 yıldır yayın hayatına devam eden Vatan'ın  yaklaşık olarak 120 çalışanı bulunuyor.
 
Vatan Gazetesi'nin kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili soru işaretleri uzun süredir devam ediyordu. İçerideki editöryel kadroda da yaşanan endişeli bekleyiş sürecinde, Vatan'la ilgili kritik kararın temmuz sonunda alınacağı, olasılıklar arasında küçülerek butik gazete şeklinde yola devam etmenin bulunduğu belirtiliyordu.
Buna karşılık PARALİMANI.COM'a gelen bilgiler, Sabah Grubu'ndan ayrılan Zafer Mutlu, Ercan Arıklı ve eski Sabah gazetesi yöneticilerinin "bağımsız yayıncılık" sloganıyla kurduğu ve bir döneme damga vuran gazeteyle ilgili Demirören'in kararını çoktan verdiği ve gazetenin kapatılarak odağın Milliyet gazetesine kaydırılmasını kararlaştırdığı yönünde. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler