Ünlü isimlere lüks otomobil şoku

Sahte belgelerle fiyatları düşük gösterilerek gümrükten yurda sokuldukları ileri sürülen 10 lüks araca el konuldu. Bu şekilde ithal edilen 30 araç tespit edildiği öğrenilirken bu araçların sahipleri arasında bazı ünlü kişilerin de bulunduğu öğrenildi. İst

Ünlü isimlere lüks otomobil şoku
Sahte belgelerle fiyatları düşük gösterilerek gümrükten yurda sokuldukları ileri sürülen 10 lüks araca el konuldu. Bu şekilde ithal edilen 30 araç tespit edildiği öğrenilirken bu araçların sahipleri arasında bazı ünlü kişilerin de bulunduğu öğrenildi.
 
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı lüks araçların ithal edildikleri sırada sahte belgelerle fiyatlarının düşük gösterildiğini tespit etti. Bunun üzerine dün İstanbul'da belirlenen 8 ayrı galeriye baskın düzenledi. Baskında, bu şekilde işlemden geçirildikleri anlaşılan 10 lüks araca el konuldu. Bu araçlar emniyet müdürlüğüne getirildi.
 
Soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan bazı galericiler hakkında "Vergi Kaçakçılığı"ndan işlem yapıldı. Sahte belgelerle fiyatı düşük gösterilerek ithal edildiği belirlendikten sonra el konulma kararı alınan araçlardan bazılarının ünlü kişilere ait oldukları iddia edildi.
 
Soruşturma kapsamında 30 kaçak lüks aracın aynı işlemden geçirilerek ithal edildiği belirlendi. Şu ana kadar 10'una el konulan araçların diğerlerinin de bulunarak emniyete getirileceği öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler