TV'ler Türksat 3A'ya geçiyor

Televizyonculukta yeni bir dönem. Yüksek çözünürlüklü yayınlara geçiliyor. 27 Ekim Pazartesi sabah 02.00'de televizyon kanalları Türksat 3A'daki yeni yerlerini alıyor. Televizyon yayınlarını uydu alıcıları ile seyredenlerin 27 Ekim Pazartesi günü otomatik

TV'ler Türksat 3A'ya geçiyor
Televizyonculukta yeni bir dönem. Yüksek çözünürlüklü yayınlara geçiliyor. 27 Ekim Pazartesi sabah 02.00'de televizyon kanalları Türksat 3A'daki yeni yerlerini alıyor.

Televizyon yayınlarını uydu alıcıları ile seyredenlerin 27 Ekim Pazartesi günü otomatik arama işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Daha fazla bilgi için www.turksat.com.tr ve Turksat promo kanalına bakabilirsiniz. Kanalın frekans numarası ise şöyle: frekans: 12731 V. sembol oranı: 3333 FEC: 3/4

TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu..

GEREKÇELER

27 Ekim'de yeni bir yayın dönemine geçiyoruz. Paket yayın sistemine geçmek. Yerel ve bölgesel kanalların altyapı maliyetlerini azaltmak. Avrupa Birliği yayın standartlarına ulaşmasına sağlamak. Parçalı frekanslarını birleştirerek ulusal kanalların kapasitesini artırmak.

YENİ BİR ADIM

Analog yayından dijital yayına geçmek önemli ise yeni yayın sistemi bunun bir adım ötesine geçmek çok daha önemlidir. Yeni yayın dönemine geçiş için tedbirler aldık. Yeni frekansların en geniş şekilde duyurmak ve uydu alıcılarında izleyicileri bilgilendirme konusunda adımlar attık.



İZLEYİCİLER İÇİN HAZIRLANAN FİLM YAYINDA

Spot film hazırladık ve bugün itibariyle kanallarda bilgilendrirme filmi yayına girecek.

YENİ FREKANS LİSTESİ PAZAR GÜNÜ GAZETELERDE

Bunun yanında uydu yayıncılığında gazetelerde yeni frekans listeleri pazar günü izleyicilerle buluşmuş olacak.

OTOMATİK TARAMA YAPIN

İzleyiciler uydu alıcıları üzerinden otomatik tarama yapması gerekiyor. Türksat proma kanalı üzerinden yayına başlıyoruz. Kanala bakarak izleyiciler otomotik tarama işlemi yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler