TRT'den skandal hata! Soykırım logosu...

TRT, bu akşam Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak açılış töreninin ardından başlayacak olan Kış Olimpiyatları'nın tanıtımında, yanlış logo kullandı.TRT'nin internet sitesindeki bir tanıtım videosunun kapağına, Soçi Kış Olimpiyatları'nı protesto eden Çerkezl

TRT'den skandal hata! Soykırım logosu...

TRT, bu akşam Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak açılış töreninin ardından başlayacak olan Kış Olimpiyatları'nın tanıtımında, yanlış logo kullandı.

TRT'nin internet sitesindeki bir tanıtım videosunun kapağına, Soçi Kış Olimpiyatları'nı protesto eden Çerkezlerin hazırladığı logo koyuldu.

Soçi’nin 1864’te yaşanan "Çerkez Soykırımı"nın simgesi olduğu gerekçesiyle 22'nci Kış Olimpiyatları'nın bu kentte düzenlenmesine tepki gösteren Çerkezler, slalom yapan bir kayakçının arkasında bıraktığı kan damlalarının yer aldığı bir anti-logo tasarlamıştı.

TRT'nin sitesindeki hatalı kapak birkaç saat sonra, yanlış logo yayından çıkarılarak düzeltildi.

12.jpeg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya