TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü açıldı -Türk Lehçeleri tıkla öğren

Türkiye’nin ilk ve tek kamu yayıncısı TRT, yeni bir kültür hizmetini daha hayata geçirdi.Türkçe, Azerice ve Türkmence dillerindeki kelimelerin söyleniş, yazılış ve anlamlarının yer aldığı İnternet sitesi, TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü adını taşıyor. www.lehc

TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü açıldı -Türk Lehçeleri tıkla öğren
Türkiye’nin ilk ve tek kamu yayıncısı TRT, yeni bir kültür hizmetini daha hayata geçirdi.
Türkçe, Azerice ve Türkmence dillerindeki kelimelerin söyleniş, yazılış ve anlamlarının yer aldığı İnternet sitesi, TRT Türk Lehçeleri Sözlüğü adını taşıyor. www.lehceler.com adresinde hizmet veren tematik sözlükte, bu üç dilde yer alan binlerce kelimeden istediğinizi arama çubuğuna girmeniz yeterli oluyor. Aradığınız kelimeye ulaştıktan sonra, her üç dildeki yazılışına bakıp "dinle" düğmesi sayesinde nasıl söylendiğini de dinleyebilirsiniz. Kelimenin hangi anlama geldiği ise yine bu sayfada yer alıyor.
 
Bir süre önce yayına giren sözlük sitesinin ardından, bu kez de mobil cihazlar için bir uygulama geliştirildi. Uygulama, iOS ve Android cihazlar için aynı anda markete çıktı. TRT Türk Lehçeleri Mobil Uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
 
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, bu kapsamlı kültür çalışmasıyla, Türkçenin ve lehçelerinin renklerini gözler önüne seriyor. Aynı ailenin bireyleri olan Türkçe, Azerice ve Türkmencenin arasındaki köprüleri sağlamlaştırıyor ve sözlüğü bu üç kardeş halkın hizmetine sunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler