TRT danışmana ne kadar ödedi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesi üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'e TRT tarafından ödenen ücreti açıkladı.CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önerg

TRT danışmana ne kadar ödedi

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesi üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'e TRT tarafından ödenen ücreti açıkladı.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla soru önergesine yanıt verdi.

Toplam 266 bin TL ödendi

Soru önergesine verilen yanıtta, Ahmet Sever'e hazırlayıp sunduğu haftalık olarak yayınlanan Avrupa Vizyonu isimli program karşılığında bölüm başına 3 bin 500 TL olmak üzere; 2007 yılında 20 program için 70 bin TL, 2008 yılında 18 program için 63 bin TL, 2009 yılında 28 program için 98 bin TL ve 2010 yılında da 10 program için 35 bin TL ödendiği bildirildi.

Programın hazırlanmasında Ahmet Sever'e, Dilek Eryılmaz (Muhabir) ve Azize Gür'ün (Sözleşmeli Yapım ve Yayın Elemanı) yardımcı olduğu da ifade edildi.

Dibek 2 kez sordu

Dibek, soru önergesinde, "7/18312 esas yazılı soru önergeme bakanlığınızca verilen yanıtta TRT'nin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün Basın Danışmanı Ahmet Sever'e 2007, 2008, 2009 ve 2010 yılının mart ayına kadar haber programı hazırlamak ve sunmak için bölüm başına 3 bin 500 TL aldığı bilgisi verilmiştir. Diğer sorularım yanıtsız bırakılmıştır" diyerek, "Önergede yer alan 'TRT'den, Sever'e bugüne kadar toplam ne kadar para ödenmiştir' sorusu neden yanıtsız bırakılmıştır? TRT bu rakamı açıklamaktan neden korkmaktadır" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya