TRT basın konseyinden çekildi

Ve Basın Konseyi ilk firesini verdi. TRT bir açıklama yayınlayarak konseyden çekildiğini açıkladı.İşte TRT'nin yaptığı o açıklama:Bizzat Başkanı bulunduğu konsey tarafından, Basın Meslek İlkeleri’ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da tuhaf

TRT basın konseyinden çekildi

Ve Basın Konseyi ilk firesini verdi. TRT bir açıklama yayınlayarak konseyden çekildiğini açıkladı.

İşte TRT'nin yaptığı o açıklama:

Bizzat Başkanı bulunduğu konsey tarafından, Basın Meslek İlkeleri’ni çiğnediği tespit edilerek uyarılan, sonrasında da tuhaf bir oylamayla yeniden Basın Konseyi Başkanlığı’na seçilen gazeteci Oktay Ekşi’nin durumu; tarafsızlığı uzun süredir tartışılan konseyin itibarını fazlasıyla sarsmıştır.

FONKSİYONUNU KAYBETTİ

‘Basın etiği’ gibi önemli bir alanda fonksiyon icra etme kararlılığında olan konseyin, mevcut şekli, yapısı ve yönetim biçimi, bu hedefini yerine getirmesini imkânsız kılmaktadır.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bugünden itibaren böyle bir yapı içerisinde varlığını devam ettirmesi, Kurumun saygınlığı açısından uygun görülmemiştir.

ÇEKİLİYORUZ

Kuruluş amacına uygun şekilde yeniden yapılandırılana kadar, TRT olarak, Basın Konseyi’nden çekiliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler