TRT 2 yılda başarıya imza attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce açılışı yapılan TRT 5 Anadolu kanalının, Türkiye'de yerel ve bölgesel kanallarla birlikte çalışacağını, Anadolu'nun sesini, haberini, kültürünü, havasını ve ruhunu 72 milyona duyuracağını sö

TRT 2 yılda başarıya imza attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir süre önce açılışı yapılan TRT 5 Anadolu kanalının, Türkiye'de yerel ve bölgesel kanallarla birlikte çalışacağını, Anadolu'nun sesini, haberini, kültürünü, havasını ve ruhunu 72 milyona duyuracağını söyledi.    

Arınç, Trabzon'daki temasları kapsamında TRT Trabzon Müdürlüğünü ziyaret etti.  TRT'nin, Türkiye'de kamu yayıncılığı yapan önemli bir kuruluş olduğunu ifade eden Arınç, ''Geçtiğimiz hafta Sayın Başbakanımızla birlikte TRT 5 Anadolu kanalının açılışını yaptık. TRT 5 Anadolu kanalı, Türkiye'de yerel ve bölgesel kanallarla birlikte çalışacak ve Anadolu'nun sesini, haberini, kültürünü, havasını ve ruhunu 72 milyona duyuracak. TRT büyük bir kuruluş ve Türkiye içerisinde örgütlenmesi var. Karadeniz'de de TRT Trabzon Müdürlüğümüz radyosuyla, vericileriyle ve muhabirleriyle haber peşinde koşuyor'' dedi.

TRT'nin son iki yıl içerisinde çok daha başarılı olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

''TRT'nin kanalları içerisinde 24 saat boyunca yayın yapan Türkçe, Arapça, turizm, belgesel ve haber kanallarımız var ve hepsi birbiriyle yarışıyor. Böyle bir yayıncılık anlayışının TRT'ye hakim olmasıyla çok daha beğenilen bir noktaya geldik. Dizileriyle, filmleriyle ve tartışma programıyla dünyanın her yerinden haber ağında birinciliği almasıyla TRT inşallah çok daha faydalı çalışmalar yapacak.''

Arınç, bir gazetecinin, Trabzon'daki TRT vericilerinin, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ndeki bazı elektronik cihazları etkilediğinin iddia edildiğini söylemesi üzerine, ''İnsan sağlığı çok önemli. Bir hastanenin teknolojik imkanlarından istifade etmek gerekir. Bize düşen bir sorumluluk varsa biz TRT olarak, bunu yerine getiririz. Yaptığımız çalışmalar yeterli değilse konu üzerinde durmaya devam ederiz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya