Trabzonlu Sefa 250 bin TL kazandı

Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin önceki akşam yapılan finalinde birinciliği, yaptığı ünlü taklitleriyle izleyenleri gülmekten kırıp geçiren Sefa Doğanay adlı yarışmacı kazandı. Acun Ilıcalı’nın hazırladığı, Hülya Avşar ve Ali Taran ile birlikte jüri üyeliğini

Trabzonlu Sefa 250 bin TL kazandı

Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin önceki akşam yapılan finalinde birinciliği, yaptığı ünlü taklitleriyle izleyenleri gülmekten kırıp geçiren Sefa Doğanay adlı yarışmacı kazandı. Acun Ilıcalı’nın hazırladığı, Hülya Avşar ve Ali Taran ile birlikte jüri üyeliğini yaptığı yetenek yarışmasının final gecesinde birincilik ipini SMS’lerle yapılan halk oylaması sonucunda, ünlü taklitleriyle büyük beğeni toplayan 19 yaşındaki yarışmacı Sefa Doğanay göğüsledi.

Doğanay, “Survivor Ünlüler” isimli şovunda Bülent Ersoy, Yıldız Tilbe, Fatih Terim, Avrupa Yakası dizisinin unutulmaz karakteri Burhan Altıntop, Nihat Doğan gibi isimleri Survivor Adası’ndaymış gibi canlandırıp konuşturarak büyük alkış aldı.

Üç çocuklu bir ailenin en büyük oğlu olarak 1992 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Sefa Doğanay’ın, komediye yatkınlığı ilkokul yıllarında ortaya çıktı. Yaptığı çeşitli taklit ve tiplemelerle arkadaşlarını güldüren Sefa, Cem Yılmaz, Yavuz Seçkin ve Ata Demirer hayranı olarak biliniyor. Aile ve arkadaş çevresinde yaptığı küçük şovlarla cesaretlendirilen ve ailesinin desteğiyle yarışmaya katılan 19’luk genç komedyen daha önce Yavuz’un Minibüsü adlı radyo programında ünlü taklitleri yapan Yavuz Seçkin ile de tanışarak desteğini almış.

Yetenek Sizsiniz Türkiye’de yaptığı şovlar internette ilgiyle izlenen Sefa, final gecesi ünlüleri Survivor yarışmasındaymış gibi tasvir etti. Survivor Adası’na gelmiş ünlülerden Küçük Emrah, aç olduğunu dile getirirken Bülent Ersoy’a bir yılanı ezdirdi. Burhan Altıntop, Nihat Doğan ve Küçük Emrah’la ada dedikodusu yaparak onları adadan göndermeye çalıştı. Şovda adadaki ünlülerin karmaşasına ada sorumlusu Fatih Terim el koydu.

Tüm bu ünlüleri tek başına canlandıran ve arada Bülent Ersoy’dan ve Küçük Emrah’tan şarkı okuyan Sefa’nın birinci olacağı aldığı alkışlardan anlaşılmıştı. Ancak rakibi başından beri birincilik için favori gösterilen İranlı sihirbaz Aref’di.

AREF’İN SIRRI DEŞİFRE OLDU

Aref’in yarı finaldeki ilgiyle izlenen şovunda kullandığı kutunun hileli olduğu ortaya çıkmıştı. Bu itibar kaybıyla girdiği finalde nabız durdurma ve ruh değiştirme şovu çok yeterli bulunmadı ve yarışı kaybetti. Aref’in bu gösterisinin sırrı da hemen ardından internet ortamında deşifre edildi.

Sahneye çağırdığı konuklardan bir numaralı olanın kendi adamı olduğu ortaya atıldı. Kendini illüzyonistten çok gizli güçleri olan biriymiş gibi tanıtması Aref’in inandırıcılığının azalmasında en önemli etken oldu.

TÜRKİYE, SEFA’YA KİLİTLENDİ

Türkiye pazar akşamı Yetenek Sizsiniz Türkiye’ye, yani Sefa’ya kilitlendi. Pazar akşamı açık olan her 10 televizyondan 4’ünde Yetenek Sizsiniz Türkiye’nin finali izlendi.

Yarışmanın özet görüntülerinin yer aldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye Başlıyor isimli bölümü ise final bölümünün ardından hem Tüm Kişiler hem de AB Grubu izleyici kategorisinde günün en çok izlenen ikinci yapımı oldu.

ATA DEMİRER, GENÇ KOMEDYENİ UYARDI

Yaptığı taklit ve şarkı söyleme kabiliyetiyle Ata Demirer’in tarzına yakın bulunan Sefa ile ilgili Ata Demirer şovun hemen ardından Twitter’da görüşlerini paylaştı:

-Mesele taklit yapabilmek değil yeğen... Mizah sepetinin içinde taklidin çiçeklerden sadece biri olarak var olmasıdır.

-Yoksa... her papağan komedyen olurdu!! anladikos

-Sefa’yı izledim iyi kulak Allah bahtını açık etsin, benim teknik açıklamam meraklısına... Önemli olan perspektiftir gibisine, anlayana yanii...

ACUN’DAN SON DAKİKA GOLÜ

Geçen yılki finale nazaran oldukça sönük bir havada geçen ve teknik aksaklıkların yaşandığı finalde yarışmanın yapımcısı, sunucusu ve jüri üyesi Acun Ilıcalı, yarışmanın birinci sezonunda 500 bin TL olan büyük ödülü de yarı yarıya indirerek 250 bin TL olarak açıkladı.

KİMLİK KARTI

ADI SOYADI: Sefa Doğanay

DOĞUM TARİHİ/YERİ: 1992, Trabzon

EĞİTİMİ: Samsun Gazipaşa İlköğretim Okulu, Samsun Namık Kemal Lisesi, Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fak. İşletme Bölümü

AİLESİ: 2 kardeşi var

HAYALİ: Oyuncu ve alanında başarılı komedyen olmak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya