Trabzon'lu şarkıcıya tazminat şoku

Şarkıcı Volkan Konak, Kuruçeşme Arena'da iki yıl önce verdiği konserinde gürültü kirliliği nedeniyle ceza kesen Çevre ve Orman Müdürlüğü memurlarına hakaret ettiği gerekçesiyle manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.Trabzonlu iş adamlarının düzenlediği ve

Trabzon'lu şarkıcıya tazminat şoku

Şarkıcı Volkan Konak, Kuruçeşme Arena'da iki yıl önce verdiği konserinde gürültü kirliliği nedeniyle ceza kesen Çevre ve Orman Müdürlüğü memurlarına hakaret ettiği gerekçesiyle manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Trabzonlu iş adamlarının düzenlediği ve Yılmaz Ulusoy, Ali Ağaoğlu, Ergun Gürsoy ve Kadir İnanır gibi isimlerin de katıldığı yemekte 90 desibel ses sınırını geçen Konak'ın, 2010 yılı Ağustos ayından bu yana yasal faizleriyle birlikte 6 bin lira tazminat ödemesine hükmedildi.
 
İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunarak ünlü sanatçı aleyhine 50 bin TL'lik tazminat davası açtı. Birpınar, mahkemeye sunduğu dilekçesinde 4 Temmuz 2010 günü Volkan Konak'ın konser verdiği Kuruçeşme Arena'da ses denetimi yapan personel ve kendisine küçük düşürücü hakaretlerde bulunduğunu iddia etti. 
 
Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca eğlence yerlerinde canlı müzik yayının gece 23.59'da sonlandırılması gerektiği, olay günü de personelin buna yönelik denetleme görevlerini yerine getirmek için konser alanına gittiğini belirten Birpınar, bu sırada sahnede olan Volkan Konak'ın kamu görevlerini yerine getirirken kendilerine "Ben saate göre müzik yapmıyorum. Mekan benim olsa devam ederdim. Denizden gelip ses ölçenleri denize atıp, aletlerini de bir yerlere yerleştirirdim." diyerek yüzlerce kişinin önünde kendisine hakaret ettiğini iddia etmişti.
 
Mehmet Emin Birpınar ve müdürlüğe bağlı 3 çalışan, ünlü sanatçı hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Volkan Konak, söz konusu ifadeleri kendi teknik ekibinde çalışan görevlilere söylediğini belirterek, "Ben devletimi ve devletime hizmet eden tüm birimlere karşı saygılı ve onları takdirle karşılıyorum
 
Söz konusu suçlamalarla bir ilgim yok. Bu bir gazetenin uydurmasıdır." demişti. İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Konak, geçtiğimiz Temmuz ayında delil yetersizliğinden beraat etti.İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasının karar duruşması ise bugün yapıldı.
 
Duruşmada Mehmet Emin Birpınar'ı avukatı Hande Ceylan, Volkan Konak'ı ise avukatı Özge Duran temsil etti. Duruşmada son sözleri sorulan avukatlardan Duran, "Müvekkilim tarzı gereği müzikli bir kabare yapmakta. Konser sırasında da kendisini sürekli uyaran teknik ekibe şaka yollu takılmıştır.
 
Zaten ses ölçümü yapıldığına dair tutanak da bugüne kadar sunulmamıştır." diyerek davanın reddini istedi. Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek Volkan Konak'ın 6 bin TL tazminatı konser tarihi olan 4 Temmuz 2010'dan itibaren işleyecek faizleriyle birlikte davacı Mehmet Emin Birpınar'a ödemesine hükmetti.
 
Öte yandan, İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı 3 çalışanın açtığı tazminat davaları ise halen İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri'nde sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler