Tarkan'ın yeni albümü ne zaman çıkacak?

Suat Kavukluoğlu bugünki yazısında Tarkan'ın yeni albümü hakkında bir yazı yayımladı.Tarkan’ın yeni albümü uzun zamandır heyecanla bekleniyor. ‘Adımı Kalbine Yaz’ çıkalı tam beş yıl oldu. Elbette bu beş yılda boş durmadı Tarkan. Ajda Pekkan’a şarkılar ver

Tarkan'ın yeni albümü ne zaman çıkacak?
Suat Kavukluoğlu bugünki yazısında Tarkan'ın yeni albümü hakkında bir yazı yayımladı.

Tarkan’ın yeni albümü uzun zamandır heyecanla bekleniyor. 
‘Adımı Kalbine Yaz’ çıkalı tam beş yıl oldu. Elbette bu beş yılda boş durmadı Tarkan. Ajda Pekkan’a şarkılar verdi, Ozan Çolakoğlu ve İskender Paydaş’ın albümlerine yeni şarkılarla katıldı, Aysel Gürel, Orhan Gencebay ve Kayahan’ın saygı albümlerinde peş peşe unutulmaz şarkılara yeni bir heyecan kattı. 
Ama bir süredir hem hayranlarından hem de medyadan yeni albüm için tatlı bir baskı olduğunun da farkında. Müjdeli haberi geçen hafta Cengiz Semercioğlu verdi. Tarkan bu aralar tamamen yeni şarkılardan oluşan dolu dolu bir albüm hazırlığında. Bu albüme konsantre olduğu için de yakın zamanda çıkacak Zeki Müren dahil, hazırlıkları süren yeni ‘saygı’ albümlerinde yer alamayacak. Peki nasıl bir albüm geliyor? Ne zaman çıkacak? Tarkan’ın en yakınlarından öğrendiğim detayları heyecanla paylaşıyorum.  
 
Yine Çolakoğlu’yla...
 
Albümün çıkış tarihi belli değil. Belli bir tarihe yetiştirmek gibi bir acelesi de yok. Duygularını zorlamadan, şarkılar tam olarak içine sindiği zaman yayınlamaktan yana. Şu aralar yurt dışında tatilde olan sanatçı hem dinleniyor, hem de şarkıları üzerinde çalışıyor. Albüm için yine Çolakoğlu’yla işbirliği yapıyor. Bir yandan kendisi şarkılar yazarken bir yandan da Türkiye’nin dört bir yanından gelen sözleri okuyor, besteleri dinliyor. Şimdilik onların arasından albüme seçtiği bir şarkı yok.
 
İlk şarkı Aysel Gürel’den
 
Albümle ilgili ilk güzel haberim; yeni bir Aysel Gürel şarkısı geliyor. Bir önceki albümde yer alan ve büyük yankı uyandıran ‘Sevdanın Son Vuruşu’ döneminde Müjde ve Mehtap Ar, Tarkan’a annelerinin gün yüzüne çıkmamış sözlerinin bulunduğu sandığı açtı. NTV için yaptığımız Aysel Gürel belgeseli sırasında benim de inceleme şansı bulduğum ve Gürel’in bestelenmeyi bekleyen çok etkileyici yüzlerce sözünün bulunduğu sandıktan Tarkan, kalbine yakın hissettiklerini almış. İşte o sözlerden biri albümde Tarkan’ın bestesiyle yer alacak. 
Albüm eylül başında Harbiye Açıkhava’da yapılacak konserlere olur da yetişemezse temennimiz en azından bu yeni Aysel Gürel şarkısının bir single olarak bizlerle buluşması. 
Tarkan, hayatının kıymetlileri Sezen Aksu ve Nazan Öncel’le de sık sık görüşmeye devam ediyor. Yeni albümde her ikisinden yeni şarkılar olacak mı? Henüz belli değil. Olmasını arzu ediyoruz elbette. Bu arada Tarkan’ın Sibel Can’a verdiği yeni şarkı ‘Bir Parmak Bal’ ilk kez 1 Ağustos’ta Açıkhava’da Can’ın konserinde görücüye çıkacak.
 
ÇAĞAN IRMAK DA EMRE KALCI ALBÜMÜNDE 
 
Sezen Aksu’nun ‘Aşkları da Vururlar’ şarkısında dediği gibi “Eyvah şiirler azalmış, günümüz perişan” günlere ‘Aşkın On Hali’ albümü hediye gibi geldi. Bu şehirde ilk dostlarımdan, şiirleriyle hayatımı anlamlandıran Emre Kalcı’nın sarsıcı dizeleri şimdi Nilgün Belgün’den Ayça Bingöl’e, Ayça Varlıer’den kıymetli çalışma arkadaşım Gülay Afşar’a; özel kadınlara emanet. Onlar Emre’nin şiirlerini okudular; Zuhal Olcay, Işın Karaca, Meltem Taşkıran gibi önemli yorumcular da Emre’nin seçtiği unutulmaz şarkılarla; şiirlerini aşkla tamamladılar. Albümün en güzel sürprizi Çağan Irmak’ın ilk kez şarkı söylemesi oldu. Irmak’ın yorumuyla Sezen Aksu’nun ‘Biliyorsun’u çok etkileyici olmuş. Geliri KAÇUV’a bağışlanacak albüme Irmak’la birlikte destek veren herkesi gönülden alkışlıyor, albümü uzun ve eşsiz bir şiire dönüştüren Turhan Yükseler ve müzik direktörü Mert Türkmen’le birlikte bütün müzisyenlere de selam ediyorum.
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler