Survivor'dan sonra "LAZvivor"

Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Survivor’, Nihat Doğan ve Taner gibi güçlü rakiplerini geride bırakan Derya Büyükuncu’nun zaferiyle bitti, Karadeniz’in 18 ilinden yarışmacının katılacağı ‘Lazvivor’ başlayacak. Bakalım orada ne Temel’ler, Fadime’ler ç

Survivor'dan sonra "LAZvivor"

Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu ‘Survivor’, Nihat Doğan ve Taner gibi güçlü rakiplerini geride bırakan Derya Büyükuncu’nun zaferiyle bitti, Karadeniz’in 18 ilinden yarışmacının katılacağı ‘Lazvivor’ başlayacak. Bakalım orada ne Temel’ler, Fadime’ler çıkacak?

İstanbul’da ne zaman şehir gürültüsünden ve sıcağından uzakta, çam ağaçlarının altında temiz hava alıp, kafamı dinlemek istesem Ümraniye Çırçır Ormanı’ndaki Eyüboğlu Cafe’ye atarım kendimi...

Çam ağaçlarının temiz havası, kuşların sesi acayip dinlendirir beni.

Önceki gün de öyle yaptım.

Kafenin sahibi Sacit Eyüboğlu’yla sohbet ederken konu ‘Survivor’a geldi. Sacit Eyüboğlu, “Yakında bizim uşaklar da o yarışmanın aynısını yapacak” dedi.

Nasıl yani deyince de, ‘Karadenizliler Yarışıyor’ (Lazvivor) adlı yarışmanın kataloğunu getirip, önüme koydu.

Alıp, inceledim, bildiğimiz televizyon proje dosyası.

Mavi Karadeniz TV’de ekrana gelecek yarışmanın dosyasında yazanlarla yetinmeyip, sonundaki iletişim numarasını aradım.

Yarışma iki ay sürecek

Programın yapımcısı ve aynı zamanda sunucusu olan Berrah Terzioğlu çıktı aradığım numaradan. Terzioğlu, ‘Lazvivor’la ilgili şunları söyledi:

“Yarışmanın amacı Karadeniz kültürünü tanıtmak bölgemizin zorlu yaşam koşullarını göstererek Karadeniz insanının birlikte güzel işler başarabileceğini gözler önüne sermek. Takım çalışmasının güzelliğini ve birlikteliğin önemini gençlerimize aşılamak istiyoruz.

Karadeniz’in 18 ilinden insanların katılacağı yarışmamızın ilk bölümü Şile’de ikinci bölümü ise Karadeniz’de gerçekleştirilecek. İki ay sürecek Lazvivor’da yarışmacılar, bir dere kenarına konuşlandırılacak. Yarışmacılar, gıda ihtiyaçlarını bu alana bırakacağımız evcil hayvanlardan ve doğadan sağlayacak.

Yarışmacılar, sepet örme, balık tutma, sal yapımı, tırmanış, hayvan sağma, barınak yapma, değirmende un öğütme, iple dereden geçme, tahta yarış arabası yapma, atma türkü ve Karadeniz oyunları gibi kategorilerde maharetlerini sergileyecek.

Yarışmanın birincisinin kazanacağı ‘büyük ödül’ şimdilik sürpriz.

Neden mi?

Çünkü ‘Lazvivor’un sunucusu Berrah Terzioğlu, “Büyük ödül için sponsor görüşmelerimiz sürüyor. Ya bir otomobil olacak ya da daire, ama henüz daha netleşmedi bu” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya