Şifresiz maç keyfi!

Küresel yazılı basın sektörü son 50 yılın en büyük değişim sürecinden geçiyor. Hızla gelişen iletişim teknolojileri, haberleşmede kullanılan araçların çeşitlenmesi ve haber alma anlayışında yaşanan değişim yazılı basının da değişmesine neden oluyor. Pek ç

Şifresiz maç keyfi!

Küresel yazılı basın sektörü son 50 yılın en büyük değişim sürecinden geçiyor. Hızla gelişen iletişim teknolojileri, haberleşmede kullanılan araçların çeşitlenmesi ve haber alma anlayışında yaşanan değişim yazılı basının da değişmesine neden oluyor. Pek çok basın kuruluşu okuyucuları için katma değerli bilgi akışı sağlayabilmek için yazılı ve online habercilik kanallarını birbirleriyle kaynaştırmanın yollarını arıyor. Özellikle İngiliz gazetelerinin bu alanda hayata geçirdiği yaratıcı çözümler hem yazılı hem de online habercilik açısından yeni bir dönemin başladığını gösteriyor. Diğer yandan yazılı basın sektöründeki konsolidasyon süreci de bütün hızıyla devam ediyor. Bir zamanların en etkin dergilerinden olan ABD’li Newsweek’in yeniden satılacağı duyuruldu. İnternet üzerinden yayın yapan IBT Medya Grubu, Newsweek’i halen sahibi durumundaki IAC’den satın alacaklarını duyurdu. IBT Başkanı Etienne Uzac yaptığı açıklamada Newsweek’le birlikte internet üzerinden yayın alanındaki iddialarının daha da artacağına işaret ederek, “Newsweek markasına inanıyoruz. Satın alma işleminin ardından markayı daha da büyütmeyi planlıyoruz” dedi. Son sayısı Aralık 2012’de basılan Newsweek o tarihten beri sadece internet ortamında yayın yapıyordu.

GLOBE DA SATILIYOR

Hafta sonu ise New York Times’a ait Boston Globe Gazetesi’nin milyarder yatırımcı John Henry’ye satılacağı duyuruldu. Henry’nin gazete için 70 milyon dolar ödeyeceği açıklandı.

GAZETEDEKİ ŞİFREYİ GİRENE ÖZEL MAÇ GÖRÜNTÜSÜ BEDAVA!

Hem yazılı basın hem de online haberciliğin aynı anda kâr getirecek şekilde nasıl yapılacağına yönelik çözümü şu sıralar İngiliz basını üretiyor. Ülkenin en çok okunan günlük gazetelerinden The Sun perşembe günü yeni bir uygulama başlattı. Buna göre gazetenin internet sayfası artık ücretsiz değil. Yeni uygulamaya göre okuyucu satın aldığı gazetenin üzerindeki şifreyi, internete girme yeteneğine sahip herhangi bir cihaza girerek gazetenin sayfasına ulaşıyor. İngiliz futbol ligi Premier League’in her hafta oynanacak maçlarının önemli anlarını yayımlama hakkını alan gazete bu görüntüleri de gazetede yer alacak kodlar yardımıyla okuyucularına internet üzerinden ulaştıracak. Sun yetkilileri buna benzer uygulamaları sağlık, spor ve eğlence başta olmak üzere hemen her konuda okuyucularına ulaştıracaklarını belirterek bu içeriğin herhangi bir televizyon kanalında görüntülenemeyeceğine dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler