Polat'a 2. darbe!

KKTC'de kültür ateşeliği iptal edilen Necati Şaşmaz'ın, Karpaz bölgesindeki lüks otel inşaat çalışmaları da durduruldu. Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz, 2012'de eski KKTC Başbakanı İrsen Küçük tarafından "Fahri tanıtım elçisi" ilan edildi

Polat'a 2. darbe!
KKTC'de kültür ateşeliği iptal edilen Necati Şaşmaz'ın, Karpaz bölgesindeki lüks otel inşaat çalışmaları da durduruldu.
 
Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz, 2012'de eski KKTC Başbakanı İrsen Küçük tarafından "Fahri tanıtım elçisi" ilan edildi. Ardından da jet hızıyla 1 günde KKTC vatandaşı yapıldı. Bu gelişmeler yaşanırken Saşmaz, KKTC'ye üs kurma kararı aldı. Eski Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel'in yardımıyla Karpaz bölgesinde film çekim platosu ve lüks bir otelin inşaatına başladı. KKTC halkı ve muhalefet partileri ise bu bölgenin koruma altında olması nedeniyle inşaat iznine sert tepki gösterdi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Şaşmaz'a ilk darbe geçtiğimiz haftalarda geldi. Kültür ateşeliği iptal edilen ünlü oyuncu bu gelişmenin şokunu yaşarken yeni bir haberle sarsıldı. Şaşmaz'a verilen arazinin milli park statüsünde olduğunu belirten hükümet yetkilileri, projenin iptal edilmesine karar verdi.
 
Çivi çakılması yasak
 
Neşati Şaşmaz'ın inşaat yaptığı Karpaz Yarımadası, tarihi ve doğal görünümüyle Kıbrıs'ın en önemli bölgelerinden. Buraya çivi çakılması yasak. Yarımada, aynı zamanda yalnızca Kıbrıs'ta yaşayan bir eşek türünün serbestçe sürüler halinde yaşadığı bölge özelliğini taşıyor. Ayrıca sahil kesimleri de koruma altında tutuluyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler