Muhteşem yüzyıla tepkiler çığ gibi

Arınç, diziyle ilgili şikayetleri süratle dikkate alacaklarını ve kanun çerçevesinde gereğini yapacaklarını belirtti.Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon kanalında başlayan ''Muhteşem Yüzyıl'' isimli dizinin kamuoyunda büyük b

Muhteşem yüzyıla tepkiler çığ gibi

Arınç, diziyle ilgili şikayetleri süratle dikkate alacaklarını ve kanun çerçevesinde gereğini yapacaklarını belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir televizyon kanalında başlayan ''Muhteşem Yüzyıl'' isimli dizinin kamuoyunda büyük bir yankı bulduğunu ve tepkiler aldığını belirterek, ''Kanuni Sultan Süleyman gibi bütün dünyada ve Osmanlı döneminde büyüklüğü bilinen ve 'Muhteşem Süleyman' olarak tanıtılan bir insanın harem, içki düşkünü, hatta bazı sahnelerinde söylemeye dilim varmayan bir ilişki içerisinde göstermeye matuf... Fragmanlarından böyle anlaşıldığı düşünülebiliyor. Böyle büyük bir masraflarla dizinin çekilmiş olması ve gösterilmeye birkaç gün önce başlanmış olmasından üzüntü duyuyorum" dedi.

RTÜK'ün, yayına giren ve yayın sırasında yayın ilkelerine aykırı olduğu itirazıyla, şikayetiyle önüne gelen konular hakkında karar verebilmekte olduğunu söyleyen Arınç, "Önleyici bir imkanımız bulunmamaktadır. Önleyici imkanımız sadece tasarının 7. maddesinde kabul edilmiş olan milli menfaatler veya bu konudaki olağanüstü günlerde alınması gereken tedbirleri içermektedir. Bu diziyi ilginç kılmak için senaryosunda farklı argümanlar kullanılmıştır. Sadece Atatürk ile ilgili hatırasına alenen hakareti suç sayan bir kanun yürürlüktedir. Bunu diğer tarihi şahsiyetler için de geçerli kılmak herhalde mümkün değil" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya