MİT adına çalışan 23 gazeteci

Fehmi Koru sinyali verdi, Ali Atıf Bir, MİT ajanı gazetecileri açıkladı. İşte Koru'nun söylediği 23 ajandan ikisinin ismi.. Fehmi Koru geçtiğimiz hafta Türk basınındaki 23 MİT ajanından söz etti, ortalık karıştı. Gerçi bu iddia yeni değil, yıllar önce de

MİT adına çalışan 23 gazeteci

Fehmi Koru sinyali verdi, Ali Atıf Bir, MİT ajanı gazetecileri açıkladı. İşte Koru'nun söylediği 23 ajandan ikisinin ismi..

Fehmi Koru geçtiğimiz hafta Türk basınındaki 23 MİT ajanından söz etti, ortalık karıştı. Gerçi bu iddia yeni değil, yıllar önce de konu yine gündeme gelmişti.

Tuncay Güney olayı ajan-gazeteci tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Taha Kıvanç takma adıyla Fehmi Koru'nun bahsettiği MİT adına çalışan iki gazeteciyi, Bugün yazarı Ali Atıf Bir köşesinde yazdı.

Bir'e göre bu isimler Fatih Altaylı ve Tuncay Özkan'dan başkası değil.. Yazarın bir de çağrısı TBMM'ye. Bu utanç bitmeli diyor ve ajan gazetecilerin deşifre olmasını istiyor.

(...)2000'li yıllardan bu yana konuşuluyor. Önce Taha Kıvanç'ın yazısının ilgili bölümü bir hatırlayalım: "Şimdilerde yeni bir gazete çıkarma hazırlığı içerisinde bir grubun bu işle görevlendirdiği yazarın her hafta MİT'e uğrayıp zarf aldığını açıklamıştı Mehmet Eymür. Kod adı 'Siyah' imiş... Hakkını yemeyeyim; aynı kişinin MİT'e çalıştığını ilk açıklayan Eymür değildi.

O ifşaatı ilk yapan, kendisi de MİT'le irtibatlı olduğu ithamına maruz MİT'in en kapsamlı tarihini yazmış olan bir başka 'gazeteci' kılıklı kişiydi." İnternet sitelerine de düştüğü gibi Taha Kıvanç'ın adını zikrettiği kişilerin Fatih Altaylı ve Tuncay Özkan olma olasılığı yüksek. Çünkü tanımlara "cuk" oturuyorlar gibi. Altaylı Türkiye'yi etkilemek (!) Doğan ve Çalık medya gruplarının canına ot tıkamak için her gece ekranlarda demediğini bırakmıyor ve ulusal bir gazete hazırlığı içinde...

Tuncay Özkan ise MİT'in kapsamlı tarihini yazan gazeteci! Temelde bir devlet ajanının ve gazetecinin yaptığı iş aynı. Her ikisi de bilgi peşinde koşar. Ancak hizmet ettikleri kişiler farklı! Demokratik bir toplumda gazetecilerin görevi devlete hizmet etmek değil devleti eleştirmek!.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya