Mehmet Atalay'dan kınama

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sırasında fotoğraf çekerken İsrail askerleri tarafından öldürülmesini kınadı.Atalay, yayınladığı mesajda şöyle dedi:“Gazze’ye yardım götüren

Mehmet Atalay'dan kınama

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sırasında fotoğraf çekerken İsrail askerleri tarafından öldürülmesini kınadı.

Atalay, yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Gazze’ye yardım götüren filoya düzenlenen baskında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda ölen 9 Türk aktivistin arasında gazeteci Cevdet Kılıçlar’ın da bulunduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

İsrail askerlerinin baskını sırasında gazetecilik refleksiyle fotoğraf çekerken yakın mesafeden açılan ateşle öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. İsrail askerlerinin kurşunları, o gemide sadece Kılıçlar’a değil İsrail devletinin işlediği insanlık suçunu dünyaya duyurmaya çalışan özgür basına isabet etmiştir.

Cevdet Kılıçlar’a Allah’tan rahmet, ailesine, İHH ailesine ve meslektaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Bu vesileyle, uluslararası örgütleri, bu cinayetin sorumlularını bularak cezalandırılması için harekete geçmeye çağırıyoruz.”

CEVDET KILIÇLAR KİMDİR?

1972 yılında Kayseri’de doğan Cevdet Kılıçlar, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Selam, Vakit ve Milli Gazete’de muhabir ve genel yayın yönetmeni olarak çalışan Cevdet Kılıçlar, Anadolu’da Vakit gazetesinde görev yaparken sarı basın kartı için başvuruda bulundu. Kılıçlar, 2 yıldır İHH basın bürosunda internet editörü olarak görev yapıyordu. Cevdet Kılıçlar, Gazze’ye yardım götüren filoda, İHH internet sitesi sorumlusu ve gemideki diğer gazetecilerle iletişim ve koordinasyonun sağlanması görevini yürütüyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya