Mehmet Atalay Trabzon'a geliyor

 Gazete okuma alışkanlığını ilkokula indireceğiz Basın İlan Kurumu, Trabzon’da yeni hizmet binasını açıyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın yarın (2 Kasım) açılışını gerçek

Mehmet Atalay Trabzon'a geliyor

 

Gazete okuma alışkanlığını ilkokula indireceğiz

 

Basın İlan Kurumu, Trabzon’da yeni hizmet binasını açıyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın yarın (2 Kasım) açılışını gerçekleştireceği yeni hizmet binası çağdaş ve modern imkanlarla donatıldı. Bölgeyi fazlasıyla önemsediklerini belirten BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Önümüzdeki günlerde büyüyerek gelişmemizi sürdüreceğiz. Bu nedenle de merkezi yerlerdeki ofislerimizi bölge düzeyine çıkartıyoruz” dedi.

Basın İlan Kurumunun da kapatılması düşünülen kurumlardan biri olarak görüldüğüne dikkat çeken Atalay, “Ancak kurumların çağa ayak uydurması ile çok şeyin değiştiğini gördük. Biz bunu daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirdik. Basın İlan Kurumu da çağa ayak uydurarak büyük bir ivme kazanıp önemli hizmetler yapacak. Artık kapatılması ile değil büyüyerek daha modern ve daha çağdaş yapısıyla gündemde olacaktır. Biz bunun için arkadaşlarımızla yola koyulduk” dedi

Bir düğmeyle herkesin her yere ulaşabildiğine dikkat çeken Mehmet Atalay, “Bilgi ve iletişim çağındayız. Herkes her yere ulaşabildiğine göre bize de ulaşabilmeli. Sistemimizi açabilmeliyiz. Elektronik ortamda da ilanları verebilmeliyiz. Güzel sayfalara siyah-beyaz, hiçbir şekli ve şemalı ol­mayan estetikten uzak ilan metinleri veriliyor. Oysa ilanlara şekil verilebilir. ” diye konuştu.

Basının tüm sorunlarını çözmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de ifade eden Atalay, ”49 yıllık kanun ile çağa ayak uydurmamız zor. Gazeteleri güçlendirmek, bunun için kaynak oluşturmak istiyoruz. Elimizde sihirli değnek varmış gibi bir anda her şeyin düzeleceğini söylersek çok inandırıcı olmayız ama basının tüm sorunlarının bu dönemde çözülebileceği inancındayız.” dedi.

Eğitimin çok büyük eksiklik olduğunu da sözlerine ekleyen Mehmet Atalay, “Maalesef evet maalesef diyorum bizim en büyük eksiğimiz eğitim. Basındaki en önemli eksiklik de bu. Basında belli bir se­viyenin olması gerektiğine inanıyorum. Bu da eğitimle ve insanlar arasındaki uzlaşma fikriyle doğup yeşerecek. Tartışma her zaman olsun, in­sanların bundan yararlanabileceğini düşünü­yorum. Ama tüm bunlar zamanla gerçekleşecek. Bunu da “Torpilli gazetecilik” yapma devrini kapatarak hayata geçirebil­mek mümkün. Sonuçta medyamızı ve gaze­telerimizi de aydınlık geleceğe yönelik olarak dizayn etmek ve basınımızın bu işi yüklenmesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Gazete okuma alışkanlığının ilköğretim düzeyine indirilmesi için ciddi çalışma yaptıklarını da ifade eden BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, “Okuma ve yazma oranını geliş­tirmek için gazetelerin ve gazetecilerin görevi­nin çok fazla olduğunu görüyoruz. Bu sebeple de Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yapmak, uygun bir gazete formatı oluşturmak, öğren­cileri daha öğrenciyken gazete okumaya teşvik edecek girişimlerde bu­lunmak istiyoruz. Ba­kanlıklar ile bu planları paylaşmak, belediyelerle, kamu kurum ve ku­ruluşlarıyla işbirliği yap­mak istiyoruz. Kendi kabuğuna çekilip gelişmeleri sadece izlemekle yetinmeyeceğiz. Gazeteciler, sivil toplum örgütleri ve cemiyetler­le el ele çalışan çok aktif bir kurum olmak da he­deflerimiz arasındadır.” dedi.

Futbol Federasyonu Başkanlığı ile siyasete girme konusundaki görüşlerini de aktaran Mehmet Atalay, “Bizim teknik direktörümüz ve antrenörümüz var. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan teknik direktörümüz, Mehmet Ali Şahin bey dün Bülent Arınç bey ise bugün ki antrenörümüzdür. Biz sadece oyuncuyuz. Bize nerede görev verirlerse orada oynarız. Yarıştan ve hiçbir görevden de kaçmayız. Bugüne kadar verilen görevleri de layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Basın Bayramı kapsamında düzenlenen Bab-i Ali şenliklerinin dışında, her yıl Bayramoğlu Tatil Köyünde valiliklerin kurum mevzuatını uygulamakla görevli personellerine eğitim seminerleri ile birlikte Haziran ayında ilki gerçekleştirilen “Yerel Basın Paylaşım Semineri”ne yerli ve yabancı birçok usta gazeteci katılarak, tecrübelerini aktardı. Ayrıca12 şubesi bulunan Basın İlan Kurumu’nun 7 yeni şubesi daha açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya