Levent Kırca'ya şok

 28 Şubat ile ilgili olarak hazırlanan ve 103 kişi hakkında müebbet hapis cezası istenen iddianameden sanatçı Levent Kırca da çıktı. İddianamede, Batı Çalışma Grubu’nun planları arasında dönemin Başbakanı Necmetin Erbakan ile Refah Partisi Rize milletveki

Levent Kırca'ya şok

 

28 Şubat ile ilgili olarak hazırlanan ve 103 kişi hakkında müebbet hapis cezası istenen iddianameden sanatçı Levent Kırca da çıktı.
 
İddianamede, Batı Çalışma Grubu’nun planları arasında dönemin Başbakanı Necmetin Erbakan ile Refah Partisi Rize milletvekili Şevki Yılmaz’ın, sanatçı Levent Kırca tarafından hicvedilmesinin de bulunduğu öğrenildi.
 
Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın bir numaralı sanık olduğu iddianamede, Çevik Bir 2, aynı zamanda Balyoz davasından ceza alan Çetin Doğan ise 3 numaralı sanık olarak yer aldı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve İçişleri eski Bakanı Meral Akşener ile 463 kişi de şikayetçi oldu.
 
YEREL SEÇİMLER
 
1309 sayfalık iddianamede, 1994 yılında yapılan yerel seçimler sonrası Refah Partisi’nin İstanbul, Ankara, Konya ve Kayseri başta olmak üzere bazı şehirleri kazanmasının ardından, TSK içerisinde bir yapının harekete geçtiği ifade edildi.
 
Refah Partisi’nin 1995 seçimlerinden birinci parti olarak çıkması üzerine askeri müdahale düşüncesine sahip olan bu yapılanmanın Erbakan’ın partisine karşı açıkça psikolojik harekât yürüttüğü savunuldu.
 
İddianamede Batı Çalışma Grubu’nun şemasının da resmi çizildi. Buna göre, Çevik Bir’in emriyle ülkenin tamamını içine alacak şekilde istihbarat ağı kuruldu. Günlük raporlar BÇG’ye gönderildi. Oluşturulan rapor sistemi ve istihbarat ağı ile de takip başladı.
 
İDDİANAME KABUL EDİLDİ 
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasının iddianamesi tamamlanarak Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Yaklaşık 15 gündür iddianameyi değerlendiren mahkeme, 103 asker hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle açılan 28 Şubat davasını kabul etti. 28 Şubat iddianamesinde, 130 şüphelinin 7'si hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti. 103 şüpheli hakkında ise TCK'nın 147. maddesinde belirtilen 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya