Levent Kırca'dan Başbakan'a hakaret

Sanatçı Levent Kırca'nın sahneye koyduğu 'İçerdekiler' adlı tiyatro oyununda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarete varan sözler tepkiye yol açtı. Vatandaşların tepkisinin nedeni ise oyunun Kültür ve Turizm Bakanlığ

Levent Kırca'dan  Başbakan'a hakaret
Sanatçı Levent Kırca'nın sahneye koyduğu 'İçerdekiler' adlı tiyatro oyununda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakarete varan sözler tepkiye yol açtı.
 
Vatandaşların tepkisinin nedeni ise oyunun Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli olması. Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel tiyatroların bütün oyunlarına içeriğine bakmaksızın maddi destek veriyor.
Levent Kırca, İçerdekiler isimli oyununu dün gece Esenyurt Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu'nda sahneledi. 
 
ERDOĞAN'I HİTLER'E BENZETTİ
 
Küfürlü bir dille eleştirilerde bulunan Kırca, Başbakan Erdoğan'ı Hitlere benzetti. Silivri Cezaevi'nde bulunan Ergenekon davası sanıklarının köle muamelesi gördüğünü ileri süren Kırca, Kürt açılımını da şu sözlerle eleştirdi: "Teröristlere herşey serbest, onlar başbakanın arkadaşı. Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor, sebep; açılım bu kadar basit."
 
PARALARIN ÜZERİNDEKİ ATATÜRK KALKACAK 
 
Hızını alamayan Kırca, Başbakan Erdoğan'ı BOP Eş Başkanı gibi göstererek, "Yakında paraların üzerindeki Atatürk kalkacak onun yerine bir ata binmiş BOP Eş Başkanı, at şahlanmış, ağzı köpüklü, gözünde de tezek var.' ifadelerini kullandı. Daha sonra Kırca sahneye terörist kılığında giren birini göstererek, "Kardeşim o terörist, ona her taraf serbest, o başbakanın arkadaşı. Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyor, sebep; açılım bu kadar basit." dedi.
 
BU OYUNUN İÇİNDE YER ALANLAR CAN VERMESİNLER 
 
Balyoz davası tutuklusu eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan rölü de giren Kırca, davanın yargıçları "Bilerek bu oyun içinde yer alanlar can veremesinler bana ve çocuklarıma çektirdiklerinin bin mislini çeksinler inşallah." şeklinde ifadeler kullandı.
 
ÇARŞAFLI HOSTES
 
Türk Hava Yolları'nın kılık kıyafet düzenlemesi ile ilgili çalışmalarını da eleştiren Kırca, sahneye çarşaf giymiş bir oyuncu çıkararak "İşte Türk Hava Yolları'nın hostesi gelmiş." ifadelerini kullandı. Çarşaflı kadına yönelik ağır hakaretlerde bulunan Kırca, şunları söyledi: "Sen örtünmeyi becerememişsin. Burnun patlıcan gibi ortada kalmış. Ya şu burun beni acayip tahrik ediyor lan."
 
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NIN KATKILARIYLA
 
Ergenekon Terör örgütü ve Balyoz Darbe Planı davasının sanıklarını kahraman olarak gösteren Kırca'nın oyununa ait afişlerde “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla” şeklindeki ibare dikkat çekiyor. Esenyurtlu vatandaşlar ise söz konusu oyunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmesini tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler