Kurtlar Vadisi kaldırılıyor mu?

Batman Belediye binası önünde toplanan ve aralarında BDP Batman İl Eşbaşkanları Saadet Becerikli, Şehmus Aslan, sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu grup, PTT'ye kadar yürüdü.Burada kısa bir açıklama yapan BDP yöneticisi Beran Dal, bazı televizyo

Kurtlar Vadisi kaldırılıyor mu?

Batman Belediye binası önünde toplanan ve aralarında BDP Batman İl Eşbaşkanları Saadet Becerikli, Şehmus Aslan, sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu grup, PTT'ye kadar yürüdü.

Burada kısa bir açıklama yapan BDP yöneticisi Beran Dal, bazı televizyon kanallarında gösterilen ve başta Kürtler olmak üzere Türkiye'deki farklı etnik ve dini kimlikleri hedef gösteren, onları aşağılayan ve hakaret eden dizilerin, izleyiciyi bu kimliklere karşı kin ve nefrete sevk ettiğini düşündüklerini söyledi.

Linç girişimlerini örnek verdi

Dal, son yıllarda ülkede değişik yerlerde farklılıklara tahammülsüzlüğün göstergesi olan linç girişimlerinin de bunu doğruladığının altını çizdi. Dal, ancak buna rağmen RTÜK tarafından bugüne kadar bu dizilere karşı herhangi bir işlem yapılmadığını ileri sürdü.

BDP Batman İl Eşbaşkanı Saadet Becerikli ise şu anda sadece sembolik bir faks eylemi yaptıklarını ama Batman'ın her yerinde dilekçeleri imzalayarak faks çekme eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra imzalanan metinler RTÜK'e fakslandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya