Kriz radyo ve TV'leri de vurdu

Doğu Karadeniz Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Ulaş Özdemir, ''Sorunlarımız büyük, özellikle son yaşanan küresel krizin etkileri radyo ve televizyonlarımızın gelirlerine ciddi darbe vurmuştur'' dedi. Özdemir, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'n

Kriz radyo ve TV'leri de vurdu
Doğu Karadeniz Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği Başkanı Ulaş Özdemir, ''Sorunlarımız büyük, özellikle son yaşanan küresel krizin etkileri radyo ve televizyonlarımızın gelirlerine ciddi darbe vurmuştur'' dedi.

Özdemir, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetelerin devletten aldıkları resmi ilanların yanında bayi satışlarından kazandıkları paralarla ayakta durabilmeyi bildiğini ifade etti.

Bu durumun gazeteler için önemli bir gelir kapısı olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

''Ancak yerel radyo ve televizyonlar, her zaman unutulmuş birer basın ordusudur. Bizler insanlara bedava ürün sunarken, daha geniş kitlelere ulaşırken, ilginçtir, devletten herhangi bir destek almıyoruz. Sorunlarımız büyük, özellikle son yaşanan küresel krizin etkileri radyo ve televizyonlarımızın gelirlerine ciddi darbe vurmuştur. Maaşların ödenmesi, kira, elektrik, su, telefon, sigorta gibi giderlerimizi karşılamakta çok zorluk çekiyoruz. Ekonomik sorunlarımızın yanında, reklam fiyatlarındaki başı boşluluk bize zarar verirken, bu başıboşluğu fırsat bilenlere, fırsatçılık kapısını açmıştır.''

Bazı olumsuzlukları ortadan kaldırmanın ilk adımı olarak derneği Trabzon'da kurduklarını belirten Özdemir, ''Yapılanmamızı önce Trabzon'da tamamlayacağız. Ardından Doğu Karadeniz'de şubelerimizi açarak, o illerdeki meslektaşlarımızı da bu çatının altında toplayacağız'' dedi.

Ulaş Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata'yı da ziyaret ederek, dernek hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya