"İsim verilen camilerde namaz kılınmaz"

'Saba Tümer'le Bugün' programına Yaşar Nuri Öztürk'ün sözleri damga vurdu. Camilerle ilgili konuşan Öztürk, "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi. Saba Tümer "Nasıl yani hocam?" diyerek şaşkınlığını gizley

"İsim verilen camilerde namaz kılınmaz"

'Saba Tümer'le Bugün' programına Yaşar Nuri Öztürk'ün sözleri damga vurdu. Camilerle ilgili konuşan Öztürk, "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi. Saba Tümer "Nasıl yani hocam?" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi.
"ALLAH'IN EVİ DİYE DİYE KULLARIN ANASINI AĞLATTILAR"

Öztürk, "Orman oksijen deposu, orman yağmur deposu, su deposu, hayat deposu hayat kaynağı. Onu katlediyor. 500 tane ağacı kesiyor oraya cami yapıyor. Sonra da o camide namaz kılıyor. O camide namaz olur mu? O Allah'ı riyasız tesfih eden ağaçları kesip de oraya riyakarları dolduruyorsun ona ibadet diyorsun sen. Adını da koymuş Allah'ın evi.. Allah'ın eviymiş. Ora Allah'ın evi değil. Allah'ın kullarının orada kılacakları bir namaz yok. İşte bunu bu millete birilerinin anlatması lazım. Allah'ın evi diye diye Allah'ın kullarının anasını ağlattılar." dedi.
"KİŞİ İSMİ VERİLEN CAMİLERDE NAMAZ KILINAMAZ"

Öztürk aynı zamanda "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi. Bu sözler üzerine Saba Tümer "Nasıl yani hocam?" diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Tümer'in şaşkınlığına "Aaaaa..." diyerek tepki veren Öztürk şunları söyledi, "Ahmet'in Mehmet'in camii, Hasan'ın camii.. Bir şey daha söyleyeyim. Ey ahali iyi dinle. Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir kılınamaz. Tevhidin temel undelerinden birine aykırıdır. Cin Suresi 18'e aykırıdır. İbadete şirk koşmak, Allah dışında birini katmaktır."


ÖZTÜRK: İSİM VERİLEN CAMİDE NAMAZ KILINMAZ

"HANİ ALLAH'IN EVİYDİ SERSERİ"


Saba Tümer araya girerek "Mesela Yaşar Nuri Öztürk Camii' diye sordu. Bunun üzerine Öztürk, "Allah korusun, Allah beni alet etmesin. Kişi adı veremezsin camiye. Ne diyor Kur'an 'sakın orada namaza durma' Bu ayet durduğu sürece bu şeytanlığı yürütemezsin.. Allah'ın eviydi hani serseri. Sıkıştı mı Allah'ın evi diyor. Şimdi oldu bilmem ne paşanın evi.. Bu camilerde kıldıkları namazlarla İslam dünyası bu hale geldi." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya