İdeal burun açısı 106 derece

New York Üniversitesi'nden Dr. Omar Ahmed, artık plastik cerrahların burun ameliyatlarında 106 derece yöntemini kullandığını açıkladı. Yöntemde alt dudak ile burnun başlangıç noktası arasında ölçü alınıyor. Üçgen açı 106 derece olduğunda burun kusursuz an

İdeal burun açısı 106 derece

New York Üniversitesi'nden Dr. Omar Ahmed, artık plastik cerrahların burun ameliyatlarında 106 derece yöntemini kullandığını açıkladı. Yöntemde alt dudak ile burnun başlangıç noktası arasında ölçü alınıyor. Üçgen açı 106 derece olduğunda burun kusursuz anlamına geliyor. burun 90 derecelik açıdaysa yüz uzun yorgun bir ifadeyle görünüyor. Bu açı kadını maskülen gösteriyor. Araştırmada yaşları 18-25 arasında değişen kadınların portresi 4 bin erkeğe dijital ortamda gösterildi. 96, 101, 106, 111 ve 116 derecelik açıdaki burunların değerlendirilmesi istendi. Erkeklerin en beğendiği burunların 106 derece olduğu kaydedildi. Dr. Ahmed bu açının Antik Mısır'da ideal oran olarak belirlendiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya