Gazeteciler savunma dersi aldı!

Kayseri'deki basın mensuplarına, görev yaparken karşılaşabilecekleri saldırı ve şiddet olaylarına karşı nasıl mücadele edebileceklerine ilişkin "uygulamalı savunma dersleri" verilmeye başlandı.Gazeteciler, görevlerini yaparken, kameralarının çalınması, ot

Gazeteciler savunma dersi aldı!

Kayseri'deki basın mensuplarına, görev yaparken karşılaşabilecekleri saldırı ve şiddet olaylarına karşı nasıl mücadele edebileceklerine ilişkin "uygulamalı savunma dersleri" verilmeye başlandı.

Gazeteciler, görevlerini yaparken, kameralarının çalınması, otomobillerinin parçalanması, tehdit edilmeleri, fiziki şiddet gibi baskı ve saldırılara hemen hemen her gün maruz kalıyor.

Son zamanlarda artan bu saldırılar nedeniyle Kayseri'de basın mensuplarına yönelik "uygulamalı savunma dersleri" verilmeye başlandı. Kick Boks Milli Takım Hocası Orhan Özaktı gözetiminde verilen derslere yerel ve ulusal basından birçok gazeteci ilgi gösterdi.

Milli Takım Hocası Orhan Özaktı, basın mensuplarının çok sık saldırılara uğradıklarını belirterek, "Bütün basın mensupları ücretsiz kurs veriyoruz. Bütün savunma sanatlarını kendilerine gösterip önlem almaya çalışıyoruz. Televizyonlardan hemen her gün izliyoruz, saldırılar olmakta ve kendilerini koruyamamaktadırlar. Bu dersler sonunda kendilerini koruyup, müdafaalarını gerçekleştirebilecekler." dedi. Basın mensuplarının görevlerini yerine getirdiklerini ifade eden Özaktı, herkesin saygı göstermesi gerektiğini de vurgu yaptı.

Özaktı, "Ellerinin dolu olmasından dolayı tekme ve tek elleri dolu ise yumrukla savunmayı öğrettik. Özellikle tekvando teknikleri, diz teknikleri ve boks hareketleriyle savunmaları öğrettik. Bence Kayseri'de kimse gazetecilere saldırmasınlar. Tavsiye etmiyorum. Herkes görevini yapıyor, gazeteciler de öyle. O yüzden herkesin birbirlerine saygı göstermesi gerektiğini diliyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya