Dizilere reklam ayarı!

Reklamların uzun süreleriyle izleyicide bıkkınlık oluşturduğunu belirten Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yeni düzenlemeye gidiyor.RTÜK Başkanı Davut Dursun, izleyiciden çok şikâyet geldiğini belirterek, “Özellikle program tanıtımlarında problem var

Dizilere reklam ayarı!

Reklamların uzun süreleriyle izleyicide bıkkınlık oluşturduğunu belirten Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yeni düzenlemeye gidiyor.

RTÜK Başkanı Davut Dursun, izleyiciden çok şikâyet geldiğini belirterek, “Özellikle program tanıtımlarında problem var, reklama giriyor, program tanıtıyor, yine reklam, sponsor sunumu derken bıkkınlık oluşturuluyor.” dedi.

Reklamlarla ilgili Türk toplumunun 2011’den önceki yasaya göre tecrübesi olduğunu aktaran Dursun, son dönemde izleyiciden çok fazla şikâyet geldiğini ifade etti. RTÜK Başkanı Davut Dursun, “Yeni yasayla birlikte yaptığımız düzenlemede bir saatlik yayın süresinin 3-4 kez kesilmesi hoş karşılanmadı. Biz böyle bir açılım getirmiştik. Reklam ve sponsorlukla ilgili ihlalleri de dikkate alarak bir değişiklik çalışması yapıyoruz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya