Digitürk satılıyor mu?

1.7 milyar liralık vergi borcu nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, varlık satışına başlıyor. Satış listesinin başında Show TV, Genel Enerji ve Digiturk şirketi varForbes Türkiye dergisi tarafından yapılan

Digitürk satılıyor mu?

1.7 milyar liralık vergi borcu nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, varlık satışına başlıyor. Satış listesinin başında Show TV, Genel Enerji ve Digiturk şirketi var

Forbes Türkiye dergisi tarafından yapılan "En Zengin 100 Türk" araştırmasında 4 milyar dolarlık kişisel servetiyle birinci sırada yer alan Çukurova Grubu'nun patronu Mehmet Emin Karamehmet, şu sıralar 1.7 milyar liralık vergi borcu nedeniyle hayli sıkıntılı günler yaşıyor. Başkent Gaz ihalesinde ortağı Mehmet Kazancı ile anlaşmazlığa düşen 1.2 milyar dolarlık ihale bedelini ödemedikleri için 107 milyon dolarlık teminatı yanan Karamehmet'in vergi borçlarını ödemek için varlık satışı yapacağı öğrenildi. Çukurova Grubu'nun vergi borcunun finansmanı için diğer iştirakleri olan Digiturk, Genel Enerji gibi şirketlerden de hisse satışı yapabileceği belirtiliyor.

YÜZDE 50 DÜŞEBİLİR

Thomson Reuters servislerinden IFR'da yer alan ve bankacılık kaynaklarına dayandırılan haberde, Digiturk'ün ortaklarından Çukurova Holding ve Providence Equity Partners'ın şirketin halka arzını değerlendirdikleri belirtilmişti. Çukurova Grubu, vergi dairelerine olan toplamda 1.7 milyar liralık vergi borcu ve cezasının yeniden yapılandırılması için ay sonuna kadar başvuracak. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, yeniden yapılandırma sonucunda, söz konusu tutar yüzde 50 oranında azalabilir. Çukurova Grubu'nun Beşiktaş ve Büyük Mükellefler vergi dairelerine borcu ve cezası nedeniyle Çukurova Holding'in Turkcell nezdindeki varlıklarına toplamda 1.7 milyar liralık ihtiyati haciz kararı gelmişti.

Show TV satılıyor

Edinilen bilgiye göre Çukurova Holding, Show TV'nin yüzde 49'a kadar hissesinin satışı için özel sermaye şirketleri KKR&Co ve TPG Capital ile görüşüyor. Konuya yakın bir kaynaklar "Çukurova, Show TV'nin yüzde 51 hissesinin mutlaka kendilerinde kalmasını istiyor" dedi. Aynı kaynak, Show TV'nin değerinin en az 800 milyon dolar olacağını belirterek, "Bu değer 1 milyar doların üzerine de rahatlıkla çıkabilir" dedi.

Genel Enerji'de ortak arayışı

Genel Enerji CEO'su Mehmet Sepil, ortaklık görüşmelerinin uzun zamandır sürdüğünü ve 1.7 milyar liralık ihtiyati haciz kararı ile bir ilgisi bulunmadığını belirtti. Sepil, "Buradaki amacımız para elde etmek değil, şirketi büyüteceğine inandığımız uluslararası büyük bir şirket ile ortaklık kurmak. Satacağımız hisse miktarı da muhakkak yüzde 50'nin altında, yüzde 20-25 seviyelerinde olur" diye konuştu. Görüştükleri üç şirketten biri ile "ileri bir aşamaya" geldiklerini ifade eden Mehmet Sepil, şirket isimleri konusunda bilgi vermezken, "Şu anda özellikle Irak'a büyük ilgi var. Genel Enerji'ye devamlı olarak talepler geliyor" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya