Digital oyunlara federasyon!

GSGM'nin bünyesindeki 60. federasyon kuruldu. Artık bilgisayar oyunları ve oyun konsolu tutkunlarının da bir federasyonu var. Türkiye Digital Oyunlar Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki 60. federasyon oldu. Kurulma çalışması bir süre

Digital oyunlara federasyon!

GSGM'nin bünyesindeki 60. federasyon kuruldu. Artık bilgisayar oyunları ve oyun konsolu tutkunlarının da bir federasyonu var. Türkiye Digital Oyunlar Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesindeki 60. federasyon oldu. Kurulma çalışması bir süredir devam eden federasyon, 13 Haziran 2011 tarihli ve 63 sayılı Bakanlık oluru ile resmen kuruldu.

Digital Oyunlar Federasyonu, bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaşacak. Dünya üzerinde düzenlenen çeşitli turnuvalar için milli takımlar kurulacak. Türkiye'ye gelecek oyun kategorilerini inceleyecek olan federasyon ayrıca Playstation oyunlarıyla ilgili düzenlemelerde yapacak. Federasyon, internet kafalerle ilgili düzenlemelerde de bulunacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler