Bir yıldız daha kaydı

Türk tiyatrosuna birçok eser kazandıran Güngör Dilmen, yaşamını yitirdi.

Bir yıldız daha kaydı

Türk tiyatrosuna ''Midas'ın Kulakları'' oyununun da arasında olduğu birçok eser kazandıran Güngör Dilmen, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Özel bir hastanede bir süredir yoğun bakım servisinde tedavi altında tutulan ünlü oyun yazarı Dilmen, yapılan müdahalelere rağmen vefat etti.

Dilmen'in cenazesinin 10 Temmuz Salı günü, ailesi tarafından daha sonra belirlenecek programla İzmir'de toprağa verileceği bildirildi.

Tekirdağ'da 1930 yılında doğan Güngör Dilmen, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Filoloji Bölümü öğrencisi olarak 1959 yılında Sinema-Tiyatro Dergisi'nin açtığı tiyatro oyunu yarışmasında, yazdığı tek perdelik oyun ''Midas'ın Kulakları''yla birinci oldu.

Üniversiteden mezun olduktan sonra İsrail ve Yunanistan'da tiyatro çalışmaları yapan, 1961-1964 yıllarında ise Amerikan Yale ve Washington üniversitelerinde tiyatro öğrenimi gören Dilmen, Türkiye'ye dönüşünde İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetmen yardımcılığı ve dramaturgluk, TRT İstanbul Radyosu'nda da tiyatro alanında şef olarak çalıştı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde de öğretim görevlisi olarak genç dramaturgların yetişmesine katkı sağlayan Dilmen'in, Türk tiyatrosu ve sinemasına kazandırdığı çok sayıda senaryosu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler