''Bebeğim Beni Başkasıyla Düşün'' Kararı Verildi

RTÜK Başkanı Davut Dursun, ''Ben bilmem eşim bilir'' adlı yarışmada, ''Bebeğim beni başkasıyla düşün'' diyen kadının sözleri için verilen, 503 bin liralık cezaya karşı çıktı. Dursun, ''Eşini motive etti, genel ahlakla ilgisi yok'' dedi.RTÜK'ün oy çokluğu

''Bebeğim Beni Başkasıyla Düşün'' Kararı Verildi

RTÜK Başkanı Davut Dursun, ''Ben bilmem eşim bilir'' adlı yarışmada, ''Bebeğim beni başkasıyla düşün'' diyen kadının sözleri için verilen, 503 bin liralık cezaya karşı çıktı. Dursun, ''Eşini motive etti, genel ahlakla ilgisi yok'' dedi.

RTÜK'ün oy çokluğu ile aldığı bu karara Başkan Davut Dursun muhalefet şerhi yazdı. Bu sözler nedeniyle Kanal D'ye para cezası verildiğini hatırlatan Dursun, şöyle dedi:

''Kanal D yayın kuruluşuna, 24.11.2012 tarihinde "Ben Bilmem Eşim Bilir" adındaki programla ilgili, yasada yer alan 'Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz' hükmünün ihlali nedeniyle para cezası uygulanması yönündeki çoğunluk kararına karşıyım. Yarışma formatındaki yayında bayan yarışmacı, 'Bebeğim beni başkasıyla düşün, kötü bir şey düşün bana sinirlen, beni başka şekilde düşün' demiştir. Bu sözleri, yarışmayı kazanma amacıyla eşini motive etmek ve cesaretlendirmek için kullanmıştır. Eşi de bir olumsuzluk düşünmemiş, şikâyeti de olmamıştır''
Yarışmada, erkek yarışmacıların gergin bir lastik ile bağlanarak masanın üzerine konan yumurtaları, 90 saniyede eşinin tahmin ettiği sayıda alması istenmişti. Hande-Berk çifti arasında da cezaya konu şu diyaloglar yaşanmıştı:

HANDE: Bebeğim beni başkasıyla düşün, kötü düşün bana sinirlen.
SUNUCU: Öyle bir gaza getirdin ki adam masayı alıp götürecek.
HANDE: Her şeyi düşündüm, güzel oldu. Etkili oldu mu hayatım?
SUNUCU: Gıcık oldun mu?
BERK: En son dönerken yuh dedim ya, belki duymuşlardır.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler