Basın özgürlüğü ödülleri verildi!

 İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Ödülleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlk 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Ödülünün cezaevine girmiş tüm gazetecilere veril

Basın özgürlüğü ödülleri verildi!

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Ödülleri ile ilgili basın açıklaması yaptı. İlk 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Ödülünün cezaevine girmiş tüm gazetecilere verildiği belirtildi. 

Karşıyaka Belediyesi olarak bu yıl ilki verilecek olan 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Ödülü'nün sahibini belirlerken, ülkenin içinden geçmekte olduğu sürecin belirleyici olduğu belirtildi. Düşünce ve ifade özgürlüğünün kuşatıldığı iddia edilirken, sadece gazetecilerin değil toplumun tüm kesimlerinin kuşatıldığı ifade edildi. Basının haber verme özgürlüğü konusunda verdikleri mücadeleden ötürü yolu cezaevinden geçen tüm gazetecilere bu ödülün verildiği belirtildi. 

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, basının özgür iradesini kullanma hakkının elinden alınmasına karşı duyarlılıklarının devam edeceği ifade edilirken, tutuklu gazetecilerin serbest kalacağı günleri beklediklerini de belirttiler. 

BASIN PARKI SÖZÜ 

İGC Başkanı Atilla Sertel, gazetecilik yolunda canını vermiş tüm gazeteciler uğruna Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan önümüzdeki seneye kadar Karşıyaka'ya 'Basın Parkı' yapılmasını rica etti. Bu ricayı bir görev olarak göreceklerini dile getiren Başkan Durak da önümüzdeki yıla kadar 'Basın Parkı' sözü verdi. 

Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğini, tutuklu gazetecilerin kısa zamanda salınması gerektiğini ifade eden Sertel; şöyle konuştu: "Türkiye'de gazeteciler düşüncelerini ifade edebilmeli ve konuşabilmelidir. Bu açıdan basın özgürlüğünün ülkemizde sağlanmasını istiyoruz" Karşıyaka'nın İnsan Hakları ve Basın İfade Özgürlüğü Ödülleri'nin çıktığı bir kent olarak basın özgürlüğünü ifade eden bir park inşa etmelerini isteyen Başkan Sertel; "Orada basın ifade özgürlüğünü anlatan bir kürsü

olmasını da istiyoruz. Tabii ki takdir başkan ve belediye meclisinindir" diye konuştu. 

Gelecek 3 Mayıs'ta parkın tamamlanmasını temenni eden Sertel; şöyle konuştu: "Bunun dışında parkın içinde basın toplantısı yapılabilecek güzel bir amfitiyatro tarzında bir yer olursa çok iyi olur" 

Karşıyaka Belediyesi olarak basın özgürlüğünü önemsediklerini dile getiren Başkan Durak; sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu talebinizi en kısa zamanda yerine getireceğiz. Bu isteği bir görev olarak benimsiyoruz" 

24 Temmuz'un tüm tutuklu gazeteciler için özgürlük getirmesini temenni eden Durak; Karşıyaka Belediyesi olarak parkın bir senede tamamlanacağının sözünü verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler