Basın ilan kurumu memur alacak

Basın İlan Kurumu, Merkez (İstanbul) ve Samsun şubeleri ile yeni açılacak olan Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Denizli, Hatay, Manisa ve Zonguldak şubelerinde çalıştırılmak üzere sınavla toplam 26 memur alacak.Basın İlan Kurumunun gazetelerde yer alan

Basın ilan kurumu memur alacak

Basın İlan Kurumu, Merkez (İstanbul) ve Samsun şubeleri ile yeni açılacak olan Afyonkarahisar, Balıkesir, Batman, Denizli, Hatay, Manisa ve Zonguldak şubelerinde çalıştırılmak üzere sınavla toplam 26 memur alacak.

Basın İlan Kurumunun gazetelerde yer alan duyurusuna göre, İş Kanununa tabi olarak kurum mevzuatı uyarınca 11 muhasebe memuru, 13 ilan memuru, 1 posta-fatura memuru, 1 bilgisayar operatörü (yazı işlem memuru) alınacak.

Adaylarda 2009 yılı veya daha sonraki yıllarda yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından, muhasebe memuru adayları için KPSSP26 puan türünden 70 ve üzeri, ilan memuru adayları için KPSSP03 puan türünden 70 ve üzeri, posta-fatura memuru adayları için KPSSP93 puan türünden 80 ve üzeri, bilgisayar operatörü (yazı işlem memuru) adayları için KPSSP93 puan türünden 80 ve üzerinde puan almış olmaları şartı aranacak.

Ayrıca muhasebe memuru adaylarının iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte veya en az 4 yıllık yüksekokullardan veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından, ilan memuru adayların iletişim fakültelerinden, posta-fatura memuru adayların ticaret liselerinden mezun olmak kaydı ile 2 yıllık yüksekokulların işletme, işletme yönetimi, muhasebe, muhasebe ve vergi uygulamaları, sosyal Bilimler bölümlerinden mezun olmaları, bilgisayar operatörü (yazı işlem memuru) adayların ticaret liselerinden mezun olmak kaydı ile 2 yıllık yüksekokulların büro yönetimi ve sekreterlik, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, büro hizmetleri ve yönetici asistanlığı, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve reklamcılık, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümlerinden mezun olmaları istenecek.

Başvuruda bulunacak adaylardan KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlayarak, ilan edilen boş kadro sayısının 5 katı kadar aday, sınavın yazılı bölümüne alınacak. Kontenjana giren son aday ile aynı puanı alan adayların tümü yazılı sınava çağrılacak.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sınavların yerleri kurumun internet sitesinde (www.bik.gov.tr) yazılı sınav tarihinden en az 10 gün önce duyurulacak.

Başvurular, 14 Ocak 2011 tarihinde saat 17.30'a kadar İstanbul Sultanahmet'te Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya