Ayar'dan Kanuni açıklaması

Ayar'dan Kanuni açıklaması

RTÜK'ün kararını yargıya taşıyacaklarını söyleyen Ayar ceza değil destek beklediklerini söyledi: "Henüz tebligat gelmedi. Geldiğinde haklarımızı mahkemede arayacağız. Mahkemenin kararına göre de cezai yaptırıma uyup uymayacağımıza karar vereceğiz." dedi.

Ayar, RTÜK'ün uyarı cezasıyla ilgili, "Gerekli hakkımızı mahkemelerde arayacağız. Bu ceza beni şahsen çok üzdü. Ben aynı günlerde RTÜK üyeleriyle görüştüm. Onlar da bana kendilerine ulaşan ihbarlarla ilgili olarak fiziki engellerle karşılaşacağımızı anlattılar ve dikkatli olmamız gerektiğini söylediler. RTÜK'ün böyle bir müeyyideyi uygularken bir yayın kuruluşunun böyle bir tehditle karşı karşıya kalması durumunda da bir kınama açıklaması yapmasını da bekliyordum." dedi.

Ayar, Bülent Arınç'ın açıklamalarıyla ilgili soruyu, "Bülent Bey'in bu açıklamayı yaptığında diziyi seyretmediğini biliyoruz. Ben Sayın Bakan'ın sağduyusundan eminim. Seyretmiş olsaydı Osmanlı'nın en görkemli dönemini yaşatan Kanuni Sultan Süleyman'ın öyle bir ilişkinin bizim ekranımızda olabileceğine ihtimal vermediğini düşünüyorum." şeklinde yanıtladı..

Ayar şöyle devam etti:

"Türkiye'de enteresan bir şekilde gündem değiştiriliyor. Nüfusun yüzde 50'sinin bu diziyi seyretmesini 3-5 dakikalık harem sahnelerine bağlıyoruz. Bu Osmanlı'ya hakaret. Osmanlı'nın yönetim düzenini tekrar hatırlattığımız için de çok memnunum. Şurupla şarap karışır diye şerbet dediler. Şerbet diye de defalarca vurgulandı. Mutlaka hatalarımız da olabilir. Bugün bu boyutta bu ağırlıkta bir prodüksiyon çok az yapılmıştır. Birileri çıkıp keşke daha farklı şeyler yağpsaydı. Yüzde yüz kurgu olan bir şeyden bahsediyoruz. Ben Osmanlı'ma sizlerden daha iyi sahip çıkıyorum."

Türkiye'de Osmanlı'ya olan ilginin diziyle artacağını kaydeden Ayar,  Kurtlar Vadisi'nde de benzer şeyleri yaşadıklarını hatırlattı. Beğenilerini dile getiren binlerce telefon aldıklarını söyleyen Ayar, "12.5 milyon hanede bu dizi izlenmiş. Bazıları da beğenmemiş olabilir. Ama beğenenlerin hakkı yok mu?" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler