24 Temmuz Basın Bayramı

 TGC'den yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1908'de ilan edilen 2. Meşrutiyet öncesinde, gazetelerin basılmadan sansür memurları tarafından incelendiği, Meşrutiyet'in ilanı ile 1876'dan beri sürmekte olan yasal sansürün kalktığı ve 25 Temmuz 1908'den it

24 Temmuz Basın Bayramı

 

TGC'den yapılan yazılı açıklamada, 24 Temmuz 1908'de ilan edilen 2. Meşrutiyet öncesinde, gazetelerin basılmadan sansür memurları tarafından incelendiği, Meşrutiyet'in ilanı ile 1876'dan beri sürmekte olan yasal sansürün kalktığı ve 25 Temmuz 1908'den itibaren gazetelerin sansür memurları olmadan çıktığı ifade edildi.

 

Açıklamada, 24 Temmuz'un Türk basın tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

 

"Sansürün kaldırılmasıyla 24 Temmuz tarihi Basın ve Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başladı. Çok sesliliğin, demokratik yaşamın vazgeçilmez ilkesi olduğu, gazetecilerin ve medya kuruluşları üzerindeki ağır baskıların ortadan kalktığı, daha basılmadan kitap ya da basılı yayınların sansür edilmediği, farklı düşünce ve kanaatlerin kovuşturma nedeni olmadığı bir Türkiye özlemi ile tüm meslektaşlarımızın ve basın kuruluşlarının Basın Bayramı'nı kutlarız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Medya