Volkan Konak fena patladı…

Trabzonspor yeni yönetimi için ne dedi? Afrin’e giden sanatçılar için ne yorum yaptı? Faul yapıyorlar kimlere dedi? Trabzon’a küstü mü?

Volkan Konak fena patladı…

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Volkan Konak Maçka’da basın mensuplarıyla buluştu sorularını yanıtladı.


Ünlü sanatçı şunları söyledi; 

- (Eren Bülbül şehit edildiğinde gelen eleştirilere ) Benim 2013’te söylediğim bir sözü alıp montajla bugüne taşıdılar. Bu doğru değil. Ben o gün - çözüm süreci olduğunda - analar ağlamasın yeterki diye sözler söyledim. Bunun için Trabzon Valisi ve diğer yöneticilerden bir çok teşekkür aldım. 

Volkan Konak fena patladı…- Trabzon benim karımın yanağından sonra en kıymetli varlığımdır, künyem ve kimliğimdir. Biz burdan koptuğumuzda vazodaki bir çiçek gibi solar gideriz.

- Yaşadığım sürece memleketimi kültürümü yanımda taşıyacağım. Kimsenin yüzünü kızartmadan başını eğdirmeden.. Magazinsel değil sadece müzikle gündeme gelerek.. Sadece müzikle. İyi gidiyor herşey. 

- Arabamın plakası da 61’dir. Yurt dışındaki arabamın plakası da ya 61’dir. 

- Sanatçı zaten siyasetin tam göbeğindedir. Bazı insanlar bunu anlayamıyorlar. Diyorki; “Siyaset yapma!” Ya arkadaşım aksine sanatçı siyasetin göbeğinde çünkü muhaliftir zaten. Dolayısıyla düşüncesini söyleyebilendir, söyleyemeyeni söyleyendir. Cesurdur, yaratıcıdır, devrimcidir, yaratıcıdır, ilericidir. 

- Düşün Türkiye’de 80 milyon insan var. TIR şoförümüzden, çobanımızdan, öğretmenimizden herkesin siyasi düşüncesi olmayacak, siyasetçinin olacak. Böyle birşey olabilir mi? Tabiki olacak. Bütün mesele faul yapmadan, yalpalamadan, kimsenin düşüncesine basmadan söylemek. 

- (Afrin’e giden siyasetçiler için) Onlar şu an siyasetçinin ayağına gitmiş, siyasetçinin malzeme yaptığı bir durumdalar yazık. Çünkü sanatçı siyasetçinin ayağına gitmez siyasetçi sanatçının ayağına gider. Bunu ben inandığım ideoloji de söylese ben gitmemki. Ne olmuş olur karşı tarafı karşına almış oluyor ve böylece siyasi taraf tutuyorsun. Düşünceni söylemek farklı birşey ama gemisine binmek başka birşey. Herhangi bir partinin siyasi mitingine gitmek gibi.. Ben gitmem! Ben Türk bayrağının olduğu konserleri yapıyorum. Olmaz o zaman taraf olursunuz inandırıcılığınızı kaybedersiniz. Sanatçının siyasi düşüncesi olmalıdır bunu özgürce söylemlidir ben bunu söyleyenlerdenim. 

- Ben sol görüşe mensup Atatürk milliyetçisiyim. Türkiye sevdalısıyım. Ama ben bütün düşüncelere saygı duyuyorum. Hepsi kıymetlidir. Herkesin parmak izi farklıysa herkesin fikri farklıdır. 

- Ama ben bir siyasetçinin gemisine binmem.

- (Trabzonspor konusunda sorulan soruya ) Şu anda duygularımızı okşayan bir yönetim oluştu. Bir sıcaklık oluştu. Trabzonspor bütün partilerin üstü olmalıdır. O kapıdan içeri hiçbir siyasi parti girmemeli. Herhangi bir parti girdiğinde ayrışma başlıyor. En büyük kırılması orda oldu. Kulübün suçu yok yönetenler için söylüyorum çok sevsenizde kulübü yönetenler için söylüyorum kırıklık oluşturuyor ayrışma oluyor. Doğal bir muhalefet başlıyor. Halbuki Trabzonspor her partinin yer aldığı ama kulübün içinde yer almadığı bir yönetim olmalıdır. Her düşüncenin.. Devletle tabiki diyaloğun olacak, tabiki siyasetçiyle kan bağın olacak zaman zaman, ama bu kucağa oturmak olmamalıdır. Dolayısıyla dünkü yeni yetmeler kalkıyorlar siyasetçiler yönetim belirliyorlar. Kimsin sen ya bi’ dur! Dolayısıyla Trabzonspor şike olayında sınıfta kalmıştır.  Vatandaş olarak söylemiyorum; camia olarak söylüyorum kalkıpta bunu sandıkta tepkisini gösteremedi. Oy kullanmayacaklardı. Siyasetçinin en büyük korkusu oy kaybetmektir. Siyasetçinin en büyük korkusu o dur. Trabzon siyasete bir ceza kesseydi - hangi parti yada partiler olduğu önemli değil - şu an Trabzon’da Demir yolu da bitmiş olurdu Trabzon’un kupası da verilecekti. Çünkü Trabzon’u kaybetmeyi kimse göze alamaz. Ama bunu göster kardeşim. Gitme sandığa.. 

- Veya Trabzonspor eski futbolcularımızdan biri Serdar Bali olur, Necmi Perekli olur yada başkası herkes gider ona bağımsız oy verir tepki olur. Yapmadı bunu Trabzon. 

- ( şu andaki yönetim siyasete bağımlı olduğunu düşünüyor musunuz? sorusuna) bir önceli yönetime göre daha bağımsız olduğunu düşünüyorum. Ama biraz kan bağı devam ediyor. 

- Beni en çok Zeytinburnu Kazlı Çeşme’de bir Trabzonspor’un başkanı seçim otobüsünün üstüne çıkamaz. Bırak Trabzonspor’u bana dünyada bunun örneğini gösterebilir misiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Denizlispor, Gaziantep’in çıkar mı? 

- Siyaseti kullanırım mantısı tehlikelidir. Siyaset bencildir. Döner dolaşır o seni kullanır ve çöpe atar. Siyaset böyle birşeydir. Devletten iste. Kardeşim bana şurayı ver şu projemi destekle,  ama bu senin teslim olmanı gerektirmez. Otobüsün üstüne çıkmanı gerektirmez. Ben yandım yani.. Trabzonspor partiler üstüdür hiçbir partiye ezdirilmesini istemem.

- (Trabzonlu sanatçılar ünlüler kente sahip çıkmıyor? Küstüler mi? eleştirilerine) Benim çocuklarım bile doğunca kimliğine Trabzon yazdırıyorum. İstanbul’da boğmalarına rağmen.. Ben buraya küsebilir miyim? Mümkün değil. Ama size çok acı birşey söyleyeyim. Avusturalya’dan Amerika’ya kadar konser yapıyorum. Kıbrıs’ta konser yapıyorum. Ama Trabzon’dan konsere beni çağırmadılar. Volkan Canalioğlu kimdir eniştem. 5 yıl Trabzon’da belediye başkanlığı yaptı. Volkan abi döneminde Koser yaptım mı? Suç benim mi? Vazgeçtim. Ahmet Metin Genç (Ortahisar Belediye Başkanı) “Biz onu seviyoruz ama bizden uzak duruyor” diyor. Peki Ahmet beye soruyorum çağırdın da gelmedik mi? Şu anda desin ki “Volkan festivalim var” ben gelirim diye gelmeyeyim. 

- Üstelik biz buralara ücretsiz de geliyoruz zaten. 15 senedir hiçbir belediye başkanı beni çağırmadı. Buna inanır mısın? İlk defa duydunuz değil mi bunu? 

- Lütfen ya! Gümrükçüoğlu (Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı) Trabzon’da müthiş bir halk konseri yapıyor da ben niye gelmeyeyim ya.. Biz başka ilçelerde, ilçelerde çalıyoruz. AKP’nin, MHP’nin de gidiyoruz. Bizde parti ayrımı olur mu? Biz oraya çıkacağız anne şefkatiyle insanlarımızı kucaklayacağız konser yapacağız. Çağır yıyorlar? Faul yapıyorlar. Ha benim böyle bir ihtiyacım yok. 15 yıldır beni Trabzon’da konsere kimse çağırmadı. Nedenini de onlara soracaksın 

- (terör örgütü konusunda kendisine gelen eleştirilere) Cahile cevap verirsen cahil olursun. O insanlar İsmet Paşa’ya asker kaçağı diyor Yaşar Nuri Öztürk’e de dinsiz diyor. Cevap bu! O insanlar Öztürk’e dinsiz, 40 yıl savaşmış adama da asker kaçağı diyor. O yüzden cahillere cevap vermem. Onlar aynaya bakacaklar görecekler cevabını.. Onlar meydanlarda bebek katilleriyle sevişirken onlar anayasa hazırlarken bebek katilleriyle biz ölüm listelerinde çarpışıyorduk. Ben Diyarbakır Urfa’da askerlik yaptım. Çürük raporu da almadım. Torpille ben ordu evinde askerlik yapabilirdim. İşte bunları rahat rahat haykırayım diye Güneydoğu’da askerlik yaptım. Dolayısıyla sinek konacağı atı bilir.

- (Karadeniz müziği konusunda ve yeni albüm konusunda) Bütün sanatçılarımız hepsi bir renk. Eylül’de kontratımız gereği stüdyoya giriyoruz. Çok da güzel heyecan verici eserler bulduk. Her albümde 2 Karadeniz koyuyorum. Özgün müzik yapıyorum. Volkanca yapıyorum.

- (Taklit ediliyorsunuz hoşunuza gidiyor mu? Gitmiyor mu?) Gidiyor. Çünkü sevilen insanın taklidi olur. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur da.. Bende destek veriyorum o insanlara. Bizi yukarıya kaldıran birşey. Karadeniz’de Artvin, Rize bölgesinde yetişen yetenekli arkadaşlarımız var. Trabzon’dan var çok güzel.. Adını sayamayacağım onlarca kişiye ‘isimsizlere’ bile destek verdim. Böyle düet yaptık, bestesini verdim klip yaptım. O kadar kişiye destek verdim ki.. Elimden geldiğince Volkan abileri olarak.. Bize zamanında kimse destek olmadı. Bir söz vardır mum ışığıyla  başka bir mumu tutuşturduğunda ışığından bir şey kaybetmez. Ben buna inanırım. Başarılı buluyorum. Zeynep Başkan mesela çok güzel okuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Magazin