TRT Sanatçısı Atilla Mayda hayatını kaybetti! Atilla Mayda kimdir?

TRT sanatçısı olan usta ritim saz sanatçısı Atilla Mayda yaşamını yitirdi. 80'li yılların unutulmaz isimlerinden olan Atilla Mayda'nın ölüm haberini Onur Akay verdi. Peki Atilla Mayda kimdir nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte detaylar

TRT Sanatçısı Atilla Mayda hayatını kaybetti! Atilla Mayda kimdir?

80 li yılların en çok bilinen isimlerinden biri olan TRT'nin usta ritim saz sanatçısı Atilla Mayda hayata gözlerini yumdu. Mayda'nın ölüm haberini Onur Akay duyurdu. Peki TRT'nin siyah beyaz dönemlerinde ve radyo döneminde önemli simalardan biri haline gelen Atilla Mayda kimdir? 

Acı haberi duyuran Onur Akay, “Küçüklük yıllarımda aynı apartmanda oturduğumuz ve komşumuz olan usta ritm saz sanatçısı Atilla Mayda’yı kaybettik. 80’li yıllarda ‘Ve Atilla Mayda’ ve ‘Haydaaa Atilla Mayda’ replikleri ile tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim olmuş, ismi dönemin komedyenlerinin repliklerinde ve halkın dilinde şaşırma ifadesi olarak dolaşıyordu. Mayda, Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii’nden bugün, 25 Mart 2019 Pazartesi günü ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek. Mekanı cennet olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.

ATİLLA MAYDA KİMDİR?

1936 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünyaya gelen Atilla Mayda; TRT Ankara Radyosu'nda ses sanatçısı olarak çalışmaya başlamıştı... TRT’nin radyo dönemleri ve siyah beyaz dönemlerine sanat müziği eserlerinde önemli bir sahne elemanı olan Atilla Mayda, o dönemlerde birçok kişi tarafından yakından takip edilen bir isimdi.

TRT Sanatçısı Atilla Mayda hayatını kaybetti! Atilla Mayda kimdir?

TRT'den Mayda'nın ölümü sonrası açıklama yapıldı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"TRT ailesinin unutulmaz isimlerinden, vurmalı sazlar üstadı, orkestraların renkli siması Attila Mayda, 24 Mart 2019 pazar günü aramızdan ayrıldı. 1936 yılında İzmir - Ödemiş'te dünyaya gelen Attila Mayda, 1963'te TRT Ankara Radyosu'nda ritm sanatçısı olarak çalışmaya başlamıştı. Komşuların radyo dinlemek için birbirlerinin evinde toplandığı radyonun altın çağında, Türkiye'deki sayısız eve sazıyla konuk olan Atilla Mayda, sanatıyla olduğu kadar şahsiyetiyle de son derece seçkin bir beyefendiydi. Bir radyo geleneği olarak şef, solistler ve saz sanatçıları dinleyicilere sırayla takdim edilirken, Attila Mayda'nın isminin bir assolist edasıyla en son anons edilmesi tatlı bir adet olmuş, bu da sanatçının ismini hafızalara unutulmayacak biçimde kazımıştı.

Bir TRT emekçisi olarak hayatını çalıştığı kuruma adayan Atilla Mayda, yurtdışında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. THM ve TSM müdürlüklerinde geçen uzun yılların ardından 2001'de emekliye ayrıldı. Bir süredir rahatsız olan Atilla Mayda'nın vefat haberi, tüm TRT ailesini derinden üzmüştür. Büyük ustaya Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine sabır dileriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin