Mehmet Şef deprem bölgesinde en çok etkilendiği olayı anlattı!

MasterChef Mehmet Yalçınkaya, ekibiyle birlikte Türkiye'nin 11 ilini etkileyen depremlerin ilk günlerinden bu yana afet bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Mehmet Şef deprem bölgesinde en çok etkilendiği olayı anlattı!

"Oradaki manzarayı gördükten sonra hayata bakış açım değişti. Dünyanın boş olduğunu anladım" diyen Mehmet Şef, en çok etkilendiği olayı da anlattı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem 11 ilde yıkıma yol açtı. Tüm Türkiye depremzedeler için seferber olurken, MasterChef Türkiye yarışmasının jürisi şef Mehmet Yalçınkaya da soluğu afet bölgesinde alan ünlü isimlerden biri oldu.Ekibiyle birlikte depremzedelere yardım eden Mehmet Şef, geçtiğimiz hafta Instagram sayfasından yaptığı bir paylaşımla afet bölgesindeki çalışmalarının devam edeceğini duyurmuştu. Ünlü isim, "Dönmüyoruz! Kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. MasterChef Türkiye olarak mutfak kuruyoruz. Yarışmacılarımız ile yemek yaparak deprem bölgesinde olacağız" mesajını yazdığı bir video yayınlamıştı.

mehmet-sef-deprem-bolgesinde.jpeg

Yalçınkaya, önceki gün ise Hatay’da Milli Savunma Bakanlığı’nın kurduğu sahra mutfağını ziyaret ederek, depremzedeler için yemek pişirmişti. Milli Savunma Bakanlığı, o anları sosyal medya hesabından, “Ünlü Şef Mehmet Yalçınkaya ile Mehmetçiklerimiz bir araya geldi, sahra mutfağımızda depremzede vatandaşlarımız için birbirinden lezzetli yemekler pişirdi” ifadeleri ile paylaşmıştı.

Tüm bunların ardından şef Mehmet Yalçınkaya, Adem Metan’a konuştu. Ünlü isim, şu ifadeleri kullandı: Uyandığımda görüntüleri görünce ağlamaya başladım. Bu bölge bizim için, insan, kültür ve tarım açısından çok önemli... Boluluyum ama burayla bağım var. Her yer etkilendi ama Hatay’da depremin üstünde bir şey var. Herkesin Hatay’a önem vermesi gerekiyor. Bölgedeki durumu anlatan Yalçınkaya, “Et, C vitamini ve portakal lazım. Çadır kentteki insanlara vitamin vermemiz gerekiyor. Allah korusun, insanlar hastalanırlar. 10 gün daha buradayız. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi. Bazı gıdalarda sıkıntı olduğunu söyleyen şef, “Önceliklerin belirlenmesi lazım. Her gün bir TIR su dağıtıyoruz. Su sadece içecek değil. Su hijyen için de kullanılıyor” şeklinde konuştu. Yalçınkaya, “Sizi en çok ne etkiledi?” sorusuna, “Bir adamın fabrikası, binası ve üç Mercedes’i, hepsi gitmiş. Bizden bir kilo pirinç istiyordu. Dünya bu kadar. Bu bölgenin insanı tok. Çocuklar bizi çok etkiliyor. Burada hayata bakış açım değişti. Dünyanın boş olduğunu anladım. Çok afet gördüm, burası başka bir şey” yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin